Αθλήματα

Βουδαπέστη 2023: Ατυχίες για Παπαμιχαήλ και Φιάσκα, το πάλεψε η Φιλτισάκου

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ/φωτ. eurokinissi

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μετά το φετινό ρεκόρ στα 20χλμ. βάδην αγωνίστηκε και στα 35χλμ. βάδην, ωστόσο οι συνθήκες δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τον αγώνα του.

Ο έμπειρος αθλητής είχε έντονες στομαχικές διαταραχές, που τον ανάγκασαν να αφήσει την προσπάθεια του μετά το 26ο χιλιόμετρο. Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής στην έκτη του συμμετοχή στη διοργάνωση κρατάει την καλή παρουσία στα 20χλμ βάδην και στρέφει το ενδιαφέρον του στο 2024, όπου θα διεκδικήσει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Δεν ήμουν σε καλή μέρα. Μετά το 15ο χιλιόμετρο είχα στομαχικά προβλήματα σε συνδυασμό με την κούραση της πρώτης κούρσας, Είχε δύσκολες συνθήκες, αρκετή ζέστη, πολύ υγρασία. Όλα καλά, κρατάω την εμφάνιση της πρώτης κούρσας και προχωράω Έτσι είναι δυστυχώς οι μεγάλες αποστάσεις. Πάλεψα έδωσα το 100% και πάμε για τα επόμενα”, είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ.

Η Κυριακή Φιλτισάκου έδωσε τον δικό της αγώνα στα 35χλμ. βάδην και ολοκλήρωσε στην 26η θέση με 3 ώρες 02.16. Η αθλήτρια επέλεξε στα πρώτα χιλιόμετρα να κρατήσει έναν πιο συντηρητικό ρυθμό και σταδιακά κατάφερε να κερδίσει θέσεις. Η 23χρονη μετείχε για πρώτη φορά σε δύο αγωνίσματα σε μία διοργάνωση και κέρδισε πολλές εμπειρίες από αυτή τη διαδικασία. Άτυχη στάθηκε η 22χρονη Όλγα Φιάσκα, που παρότι έκανε πολύ καλή πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας έπεσε και χτύπησε και αναγκάστηκε να σταματήσει μετά το 20ο χιλιόμετρο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η αθλήτρια ήταν στην 26η θέση κι έδειχνε να διαχειρίζεται καλά τις δυνάμεις της.

Φιλτισάκου και Φιάσκα έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να αποκτήσουν την εμπειρία και να διεκδικήσουν τις διακρίσεις στα επίπονα αγωνίσματα του βάδην.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected