Κατηγορίες
Αθλήματα

Motofest Veria 2023 – Φεστιβάλ μοτοσυκλέτας στη Βέροια. Μιλάει στην κάμερα της ΕΡΤ3 ο Γιώργος Στογιάκος

Από σήμερα έως την Κυριακή όσοι διαθέτουν μια μηχανή μπορούν να συμμετάσχουν σε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές στο φεστιβάλ μοτοσυκλέτας MOTOFEST VERIA 2023, που πραγματοποιείται στη Βέροια.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Στογιάκος Υπεύθυνος επικοινωνίας Φεστιβάλ, στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει κοντά τους λάτρεις της μοτοσικλέτας από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, παρέχοντάς τους την δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν, να δικτυωθούν και να απολαύσουν το όμορφο τοπίο της Βέροιας, τις μοτοσυκλετιστικές διαδρομές του Βερμίου και των όμορων ορεινών όγκων.

Η Βέροια αποτελεί ιδανική τοποθεσία για το φεστιβάλ λόγω του τοπίου, των ελικοειδών δρόμων και της εγγύτητας με μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, αλλά και της εύκολης πρόσβασης μέσω της Εγνατίας Οδού.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει κάμπινγκ, μουσική, φαγητό, ημερήσιες εκδρομές με μοτοσυκλέτες όλων των τύπων και διάφορες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια και διαγωνισμούς.

Οι συμμετέχοντες στην πλειονότητά τους είναι άνω των 40 ετών, σημειώνει ο κ. Στογιάκος, αν και προσέρχονται νέοι και παιδιά. Παράλληλα με τις διαδρομές θα γίνουν και άλλες δράσεις για τα παιδιά, με σεμινάρια – Workshops, μαθαίνοντας πως να κυκλοφορούν με δίτροχα είτε πρόκειται για ποδήλατα είτε για μηχανές.

Πρόκειται για μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού την οποία οι διοργανωτές και οι τοπικοί φορείς θέλουν να συνδέσουν με την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, της τοπικής κουλτούρας, όπως και με την αναζήτηση νέων αξιών και τρόπων ζωής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected