Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός, έχασε τα… άχαστα στο ΟΑΚΑ

Δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση στο Champions League ο Παναθηναϊκός και αποχαιρετά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Η Μπράγκα αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, μια πολύ καλή ομάδα, άριστα διαβασμένη τακτικά και με πλούσιο ταλέντο. Από την άλλη, οι “πράσινοι” πάλεψαν μπροστά σε 65.000 θεατές στο ΟΑΚΑ, είχαν τις ευκαριίες να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά το γκολ του Μπρούμα στο 83′ έριξε τίτλους τέλους στις όποιες ελπίδες.

Ο Παναθηναϊκός, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χουάνκαρ (δεύτερη κίτρινη) θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League.

Το φιλμ

Το τριφύλλι έφτασε κοντά στο γκολ στο 18′ όταν άνοιξε ωραία το παιχνίδι ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα σουτ από τα δεξιά με τον Ιωαννίδη να κάνει την προβολή αλλά για λίγο δεν βρήκε την μπάλα για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα σε μια αντίστοιχη φάση ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά. Οι πράσινοι άνοιξαν ωραία το παιχνίδι η μπάλα έφτασε από τα αριστερά στα δεξιά και πάλι στον Παλάσιος αυτός έκανε την ίδια κίνηση και την παράλληλη πάσα με τον Μαντσίνι να έρχεται ως τρέιλερ από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι και να μη βρίσκει την μπάλα όπως θα ήθελε. Στη συνέχεια ο Ιωαννίδης προσπάθησε να φτάσει στην μπάλα για να σουτάρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Μπράγκα είχε μια εξαιρετική στιγμή για να ανοίξει το σκορ στο 31′ όταν ο Πέρεθ έκανε λάθος πάσα στο κέντρο, ο Τζαλό έκλεψε την μπάλα, έδωσε αριστερά του στον Αμπέλ Ρουίθ, ο οποίος έκανε το πλασέ με τον Μπρινιόλι να απλώνει το αριστερό του πόδι και να απομακρύνει την μπάλα. Σε δεύτερο χρόνο ο Ρικάρντο Όρτα επιχείρησε να πλασάρει αλλά ο Χουάνκαρ έβαλε το πόδι του και σταμάτησε τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 45′ αλλά ο Ματέους εντυπωσιακά είπε όχι στον Βαγιαννίδη. Σε κόρνερ από τα δεξιά του Βιλένα ο Ιωαννίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και σε δεύτερο χρόνο ο Έλληνας μπακ πήρε την κεφαλιά προς την εστία με τον Ματέους με το ένα χέρι να διώχνει σε κόρνερ.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο σουτ χωρίς αποτέλεσμα από πλευράς Μπράγκα. Αρχικά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Μπρούμα και στο 45+5′ ο Καρβάλιο ήταν αρκετά άστοχος.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου ο Ιωαννίδης έκανε μια τρομερή ενέργεια, έδωσε δίπλα στον Μαντσίνι μέσα στην περιοχή αυτός υπό την πίεση του Μαρίν έπεσε κάτω, ζήτησε πέναλτι αλλά ο Ορσάτο έδωσε συνέχεια στο ματς.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βαγιαννίδης, Μάγκνουσον, Γιεντβάι (43′ Σένκενφελντ), Βιλένα, Πέρεθ (78′ Τσέριν), Μαντσίνι, Παλάσιος (62′ Αϊτόρ), Μπερνάρ (78′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (62′ Σπόραρ)

Μπράγκα (Αρτούρ Ζορζ) : Ματέους, Μαρίν, Βίκτορ Γκόμεθ, Νιακατέ (48′ λ.τ. Σάατσι), Φόντε, Καρβάλιο, Αντρέ Όρτα (65′ Πίτσι), Μπρούμα (87′ Ολιβέιρα), Τζαλό (65′ Σαλαζάρ), Ρικάρντο Όρτα, Αμπέλ Ρουίθ (87′ Μπάνζα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected