Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Νέος…άθλος του Αχαρναϊκού, προκρίθηκε στην 3η φάση!

Τι κι αν ο Αχαρναϊκός αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα; Η ομάδα του Μενιδίου προκρίθηκε και από τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός τη Νέα Αρτάκη, που τη νέα σεζόν θα συμμετέχει (ως πρωταθλήτρια Εύβοιας) στη Γ Εθνική.

Το παιχνίδι είχε δραματική εξέλιξη και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Αρτάκης.

Ο ΑΟΝΑ έψαξε το γκολ από τα πρώτα λεπτά, έχοντας σουτ στο 6′ με τον Ιορδανίδη που απέκρουσε ο Συρακάς, ενώ άουτ πέρασαν οι τελικές προσπάθειες του Α. Χατζηστάμου (9′) και Τσόφλιου (15′), ο οποίος στο 28′ επιχείρησε νέο σουτ που απέκρουσε ξανά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Λίγο νωρίτερα (25′) η κεφαλιά του Σπηλιώτη απ’ τη μικρή περιοχή πέρασε λίγο έξω (από σέντρα του Ντελέκου), ενώ στο 37′ το σουτ έξω από την περιοχή του Ταυταρίδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από τη μεριά του ο Αχαρναϊκός είχε στο 10′ σουτ με τον Νατσιόπουλο που απέκρουσε ο Διαμαντής, όπως και του Α. Γκούφα στο 28′, ενώ στο 31′ η τελική προσπάθεια του Στραβομύτη έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Εύβοιας συνέχισε να ψάχνει το γκολ, έχοντας στο 55′ τελική προσπάθεια έξω από την περιοχή του Σπηλιώτη που πέρασε έξω και στο 57′ σουτ με τον Τσόφλιο που απέκρουσε ο αντίπαλος πορτιέρο, ενώ στο 90′ η καρφωτή κεφαλιά του Σκριβάνου (από σέντρα του Ντελέκου) κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, με την ομάδα των Αθηνών να έχει απ’ την πλευρά της καλό σουτ με τον Χατζή που έδιωξε σε κόρνερ ο Διαμαντής.

Το παιχνίδι είχε και στην επανάληψη πολύ καλό ρυθμό, χωρίς όμως να σημειωθεί γκολ, έτσι οδηγηθήκαμε την παράταση. Εκεί δεν άλλαξε κάτι, έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι όπου μετά από 12 κτυπήματα ο Αχαρναϊκός επικράτησε 5-4 και προκρίθηκε στην τρίτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, στον επίλογο μιας συγκλονιστικής μάχης στο γήπεδο Αρτάκης.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Νατσιόπουλος
1-1 Ντελέκος
1-1 Α. Γκούφας
2-1 Παπαδάκης
2-2 Ματσούκας
2-2 Στασινόπουλος
2-3 Μάναλης
3-3 Λάμπρου
3-4 Τσιμπούρλας
4-4 Ταυταρίδης
4-5 Παπαδόπουλος
4-5 Τσούπρος

Συνθέσεις

ΑΟ Νέας Αρτάκης (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Διαμαντής, Στασινόπουλος, Μερτύρης, Τσούπρος, Γερογιάννης (59′ Χατζηστάμου Δ.), Ιορδανίδης (104′ Λάμπρου), Χατζηστάμου Τ. (91′ Παπαδάκης), Ντελέκος, Τσόφλιος, Ταυταρίδης, Σπηλιώτης.

Αχαρναϊκός (Γιώργος Παπακωστούλης): Συρακάς, Γκούφας, Νάκας, Τσίκλος (67′ λ.τ. Τσιμπούρλας , Μάναλης, Πηνιώτης, Γκούφα, Παπαδόπουλος (59′ Αντωνόπουλος), Στραβομύτης (59′ Ματσούκας), Νατσιόπουλος, Χατζής (86′ Μπίταξης).

*με στοιχεία από το Eviasports

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected