Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Οριστικά στη Γ Εθνική η Βέροια. Τι μεσολάβησε και τι προκύπτει βάσει κανονισμών

Όπως είναι φυσιολογικό, οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) έχουν μπερδευτεί σε μεγάλο βαθμό με τις εξελίξεις στην ομάδα της Βέροιας.

Θυμίζουμε πως μετά από κινήσεις του Αγάπιου Αναστασιάδη και των συνεργατών του, αποφασίστηκε ο σύλλογος να κάνει ένα σημαντικό restart και να ξεκινήσει την προσπάθεια του από το τοπικό της Ημαθίας.

Μάλιστα, όλες οι μεταγραφικές κινήσεις αλλά και η διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους του ρόστερ, έγιναν με γνώμονα την άμεση επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Οι πρόσφατες εξελίξεις με το “ήξεις/αφήξεις” Εορδαϊκού και ΑΕ Μεσολογγίου στη Γ Εθνική (άλλαξαν δύο φορές όμιλο, χωρίς καν να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ, παρά μόνο από τις ομάδες), ανέδειξε το ζήτημα της συμμετοχής ή μη του ΝΠΣ Βέροια στον 1ο όμιλο της κατηγορίας.

Το sportsup.gr επικοινώνησε με άνθρωπο της Ομοσπονδίας, μέλος της Επιτροπής Γ Εθνικής, ο οποίος ανέφερε πως μόνο από δημοσιεύματα γνωρίζει ότι η Βέροια επέλεξε να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα και πως η Επιτροπή λογίζει την ομάδα ως συμμετέχουσα κανονικά στον 1ο όμιλο της κατηγορίας. Σε ερώτημα αν υπήρξε αίτημα για αποχώρηση από το πρωτάθλημα, ανέφερε πως μέχρι την καταληκτική ημερομηνία (21/8), δεν υπήρξε κάτι σχετικό και πως αν λάμβανε η Επιτροπή ένα τέτοιο έγγραφο, θα είχε ανακοινωθεί επίσημα είτε νέα διάρθρωση ομίλων είτε κατακύρωση νίκης στους αντιπάλους της ομάδας στον 1ο όμιλο.

Ο κανονισμός άλλωστε αναφέρει ρητά :

Κατόπιν, επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας, Αγάπιο Αναστασιάδη ο οποίος μας ανέφερε κατηγορηματικά πως υπήρξε έγγραφο προς την Ομοσπονδία για την αποχώρηση από το πρωτάθλημα, αλλά λόγω της ανάληψης των καθηκόντων από τον ίδιο στις 23/8, προφανώς δεν κατέστη δυνατό να σταλεί εγκαίρως. Μάλιστα ανέφερε πως η πρώτη κίνηση που έκανε ως νέος πρόεδρος ήταν να αποστείλει το σχετικό έγγραφο.

Ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος της “Βασίλισσας” τόνισε πως μπορεί να είναι μια εξέλιξη που βγάζει τον ίδιο αλλά και όλο το συγκρότημα εκτός πλάνων, ωστόσο κινείται άμεσα για την ενίσχυση της και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Επιβεβαίωσε πως έχει υπάρξει αίτημα για την αναβολή των δύο πρώτων αγωνιστικών, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις τόσο για την απρόσκοπτη λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος όσο και για τις απαραίτητες (έως αναγκαίες) επεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Βέροιας, όπου θα έχει έδρα ενόψει Γ Εθνικής.

Δείτε τι δήλωσε πριν λίγο o Αγάπιος Αναστασιάδης στο soccerpractor :

“Αλλάζει το πλάνο μας και κατεβαίνουμε στη Γ΄ Εθνική. Θα στηριχτούμε πάλι σε νεαρούς και τις ακαδημίες. Θα επιδιώξουμε να ενισχυθούμε με νεαρούς Ημαθιώτες, που έχουν θητεία σε Γ΄ Εθνική και ψηλότερα, ώστε να ανταποκριθούμε και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Είναι μια αγνή προσπάθεια και εννοείται οτι τώρα είναι αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, η στήριξη και η υπομονή του κόσμου μας. Στόχος μας είναι η παραμονή της Βέροιας στη Γ΄ Εθνική φέτος και του χρόνου, με πιο σωστό προγραμματισμό, να στοχεύσουμε σε πλάνο πρωταθλητισμού. Έχουμε ζητήσει αναβολή στις δύο πρώτες αγωνιστικές μας και περιμένουμε να δούμε αν γίνει δεκτό το αίτημα”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected