Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Στον 4ο γύρο ο Γιούχτας, 3-1 στη Λαμία

φωτ. Primesport

Χάρη σε ένα άκρως αποτελεσματικό δεύτερο ημίχρονο, ο Γιούχτας πέρασε από το ΔΑΚ Λαμίας και συνεχίζει στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Αστέρας Λαμίας πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει στον θεσμό και έτσι αποκλείστηκε -όπως και πέρσι- από την 3η φάση.

Η ομάδα της Κρήτης, που έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν, θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο τον νικητή του Πανθρακικός – Εθνικός.

Το φιλμ

Ο Γιούχτας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι επιβάλλοντας τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα αυτό του έδωσε και την ευκαιρία να απειλήσει στο 5′ όταν ο Νοικοκυράκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Αλεξόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως ο Τσάμης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Η πίεση των «πράσινων» απέφερε καρπούς στο 9′, αφού κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Γελαδάρης από τα δεξιά σέντραρε υποδειγματικά και ο Αλεξόπουλος με κεφαλιά «ψαράκι» κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στον Γιούχτα, αφού στο 28′ και ενώ είχε τον ρυθμό του ματς απείλησε ξανά με τον Γκίνη να φεύγει στην κόντρα επίθεση και να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Πολυχρόνη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Από το πουθενά ο Αστέρας Σταυρού, έφερε το ματς στα ίσα, αφού στο 39′ μετά από λάθος συνεννόηση της άμυνας με τον Πρινιωτάκη, ο Φράγκος σε κενή εστία έκανε το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου, παρότι ο Γιούχτας έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 με τον Πολυχρόνη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός δεν ήταν καλός με αποτέλεσμα ο Νίκος Σουργιάς να αναγκαστεί να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις βάζοντας στο παιχνίδι Βρεττό και Ροβίθη. Από εκεί και μετά ο ρυθμός άλλαξε με τον Γιούχτα να κάνει στο 61′ το 1-2, με τον Ροβίθη ο οποίος με την πρώτη επαφή με την μπάλα κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος και να κάνει το γκολ βάζοντας μπροστά ξανά στο σκορ τους πράσινους.

Από εκεί και μετά ο Γιούχτας πάτησε… γκάζι και αφού έχασε τεράστια ευκαιρία και πάλι με τον Ροβίθη στο 65′ να κάνει το 1-3, ο Κίσσας μετά από κόρνερ του Βρεττού ένα λεπτό αργότερα έγραψε το 1-3 κλειδώνοντας ουσιαστικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Γιούχτας στο τελευταίο 20λεπτο έκανε διαχείριση χάνοντας παράλληλα δύο σημαντικές ευκαιρίες με τις κεφαλιές των Ροβίθη, Κόλα, ωστόσο το 1-3 έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Έτσι το σύνολο του Νίκου Σουργιά πήρε το εισιτήριο για την 4η φάση του κυπέλλου και έδειξε ότι βελτιώνεται συνεχώς και βρίσκει ρυθμό ενόψει του πρωταθλήματος.

Συνθέσεις

Αστέρας Σταυρού (Βαγγέλης Λέντας) : Τσάμης, Μαργαρίτης (81′ Κουδουνάς), Μαλισσόβας, Μόσχος (75′ Φούντας), Ακασού, Αυγουστάτος, Φράγκος, Αντωνόπουλος (81′ Παπαλέξης), Λάππας, Νάτσο Ροντρίγκες (20′ λ.τ. Δρόσος), Αλεξίου (75′ Κακκάβας)

Γιούχτας (Νίκος Σουργιάς) : Πρινιωτάκης, Γελαδάρης, Κορνιλάκης (80′ Τζανής), Φαζός, Κόλα, Κίσσας (60′ Βρεττός), Μπουτσάκης (71′ Δασκαλάκης), Πολυχρόνης (46′ Μπρους), Νοικοκυράκης, Γκίνη, Αλεξόπουλος (60′ Ροβίθης)

*με στοιχεία από το Grandsport

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected