Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Θησαυρίζουν οι Μαυραγορίτες : Δεν βγαίνει ο χειμώνας για χιλιάδες Έλληνες ενώ στην Κύπρο έχουν μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα

Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιβάλει πλαφόν σε μια ολόκληρη σειρά αγαθών για να συγκρατηθεί η αισχροκέρδεια πολλών επιτήδειων που ήδη έχουν σπεύσει να εκμεταλλευθούν την όλη κατάσταση…

Σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου, εκρηκτική κατάσταση επικρατεί σε πολλούς νομούς της χώρας λόγω των τεραστίων πυρκαγιών και της φονικής πλημμύρας στη Θεσσαλία, σε συνδυασμό με τις τιμές πολλών προϊόντων, την αύξηση των ενοικίων, την υποχρεωτική ασφάλιση Οικιών και τη λήξη του συστήματος pass για Νοέμβριο-Δεκέμβριο, έρχεται μπαράζ απεργιών.

Σε έρευνα οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 66% ότι η χώρα κινείται προς λάθος κατεύθυνση, ενώ το 28% ανέφερε προς τη σωστή. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης σε ποσοστό 61% κρίνεται αρνητική και σε ποσοστό 32% θετική, χτυπώντας καμπάνες στο Μαξίμου.

Η αύξηση των ενοικίων κατά 10%, η αύξηση 55% νωπών προϊόντων λόγω Θεσσαλίας (την οποία εκμεταλλεύθηκαν αμέσως πολλοί δρώντας ως Μαυραγορίτες) και γενικά η ακρίβεια στην αγορά σε συνδυασμό με τη μείωση θέσεων εργασίας οδηγεί σε απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες.

Η κυβέρνηση καταθέτει συμπληρωματικό προϋπολογισμό τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Από τα 600 εκατ. ευρώ, τα 450 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την πρώτη αρωγή, για την κάλυψη οικοσκευών, έναντι στεγαστικής υποδομής και έναντι επιχορήγησης επιχειρήσεων και κτηνοτροφικών μονάδων, για την οποία άνοιξε ήδη η πλατφόρμα. Τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ θα δοθούν για αποζημιώσεις στους αγρότες.

Για την υποχρεωτική ασφάλιση Οικιών, ο σύμβουλος του Μητσοτάκη κ. Πατέλης τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν, όμως έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης».

Την ίδια ακριβώς περίοδο η Τράπεζα της Ελλάδας καταγράφει άνοδο των ενοικίων κατά 14% πανελλαδικά για το β’ τρίμηνο του 2023.

Πρόκειται για εξωφρενικά νούμερα, αφού κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να επιβάλουν τιμές ενοικίων Βερολίνου με μισθούς Ελλάδος.

Αισχροκέρδεια και ακρίβεια «τρώνε» τις τελευταίες καταθέσεις των  νοικοκυριών - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat | Ημεροδρόμος

Μεγάλες αυξήσεις εμφανίζονται στις χονδρικές τιμές της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και της Αθήνας με σειρά προϊόντων όχι απλά να παρουσιάζουν άνοδο, αλλά να ετοιμάζονται να “πετάξουν”, με εκπροσώπους της αγοράς να καταγγέλλουν κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Εκτιμάται ότι τελικά η κυβέρνηση θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να επιβάλει πλαφόν σε μια ολόκληρη σειρά αγαθών για να συγκρατηθεί η αισχροκέρδεια πολλών επιτήδειων που ήδη έχουν σπεύσει να εκμεταλλευθούν την όλη κατάσταση.

Καμία φραγή, καμία προσπάθεια να συγκρατηθεί αυτός ο κυκεώνας αυξήσεων από Σούπερ Μάρκετ, σε Οικίες, και άλλες υπηρεσίες, ο οποίος οδηγεί σε φαινόμενα μαυραγοριτισμού και ανέχειας χιλιάδων οικογενειών της αποκαλούμενης Μέσης Τάξης , την οποία κάποιοι έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν τελείως επί σχεδίου ειδικά στην Ευρώπη.

Επίσης, τον δρόμο προς τη Βουλή πήρε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, με τα οποία η αργίας της Κυριακής οδεύει πιθανότατα προς κατάργηση για εργαζόμενους σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ στην πραγματικότητα έχει καταργηθεί από το σύστημα βαρδιών πολλών επιχειρήσεων.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και το μεταναστευτικό ζήτημα που γιγαντώνεται από την Τουρκία στα νησιά μας, τότε πραγματικά υπάρχει ένα εκρηκτικό κοινωνικό μίγμα δυσαρέσκειας Χιλιάδων Ελλήνων πολιτών.

Την ίδια περίοδο στην Κύπρο έχουμε την επέκταση της εφαρμογής του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, προσθέτοντας στον κατάλογο προϊόντων τον καφέ και τη ζάχαρη.

Η βενζίνη στην Κύπρο είναι ακόμη σε λογικά πλαίσια όπως και πολλά προϊόντα ενώ η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη παίρνει μέτρα από πριν για να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας.

Στην Ελλάδα όμως έχουμε μία ζοφερότατη κατάσταση, η οποία εφόσον συνεχίσει θα προκαλέσει σίγουρα μεγάλη “ασφυξία” στα νοικοκυριά, θα μειώσει τη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών, με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση θέσεων εργασίας και θα φέρει ύφεση. Το μοντέλο αυτό οικονομικής πολιτικής είναι αποτυχημένο τόσο σε Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, αφού απλά και κατανοητά δεν διασφαλίζει τον μέσο και μικρό εισόδημα, αφήνοντας ορθάνοικτα παράθυρα κερδοσκοπίας σε όλους.

*pentapostagma.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected