Κατηγορίες
Αθλήματα

Βουλγαρία: Διπλή πρόκριση για Σακελλαρίδη

Με δύο νίκες σε μονό και διπλό, συνεχίστηκε η πορεία της Σαπφούς Σακελλαρίδη στο τουρνουά ITF των 40.000 δολαρίων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πόλη Πάζαρτζικ στη Βουλγαρία. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια και Νο5 του ταμπλό, αγωνίστηκε το πρωί στο μονό επικρατώντας της Ρωσίδας Εκατερίνα Μακλακόβα με 6-3, 6-3 σε μία ώρα και 21 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή την 32χρονη Σλοβένα και πρώην Νο35 του κόσμου, Πολόνα Χέρτσογκ.

Σακελλαρίδη και Χέρτσογκ είχαν συναντηθεί και πριν από μερικές ημέρες στο 60άρι τουρνουά της Βιέννης με τη Σλοβένα να επικρατεί, αλλά την Σακελλρίδη να κάνει εκπληκτική προσπάθεια χάνοντας στις λεπτομέρειες (3-6, 6-1, 6-4). 

Στο ματς με την Μακλακόβα η Σακελλαρίδη μπήκε δυνατά παίρνοντας τα 3 πρώτα games (3-0), έχοντας σπάσει δύο φορές το service της Ρωσίδας, η οποία μπόρεσε να πάρει πίσω μόνο το ένα από τα δύο χαμένα service (3-1), με την Σακελλαρίδη να κάνει λίγο αργότερα το 1-0.

Στο 2ο set η Μακλακόβα έφτασε πρώτη σε break (2-0), αλλά η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κερδίσει τα 6 από τα επόμενα 7 games φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στην πρόκριση στην 8άδα του τουρνουά. 

Μετά από λίγες ώρες η Σακελλαρίδη μαζί με τη Βουλγάρα Λια Καρατάντσεβα αγωνίστηκαν στα προημιτελικά του διπλού με τις Νο2 του ταμπλό να επικρατούν των Κσένια Λασκούτοβα (Ρωσία) και Ιβάνα Σεμπέστοβα (Τσεχία) με 6-3, 4-6, 10-2 μετά από μία ώρα και 38 λεπτά. 

Στα ημιτελικά Σακελλαρίδη και Καρατάντσεβα θα αντιμετωπίσουν τις Νο4 του ταμπλό Κριστίνα Ντίνου (Ρουμανία) και Ράντκα Ζελνίτσκοβα (Σλοβακία) που με τη σειρά τους κέρδισαν τις Ρωσίδες Εκατερίνα Μακλακόβα και Αναστάσια Ζολοτάρεβα με 6-4, 6-4. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected