Κατηγορίες
Super League 2

Δύσκολη νίκη, όμως πρεμιέρα με το δεξί για την ΑΕΛ (photos)

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 η ΑΕΛ, επικρατώντας με 2-1 του Καμπανιακού στην επιστροφή της στο “AEL FC Arena”.

Καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι που παρότι δυσκολεύτηκαν κατάφεραν να επικρατήσουν σε αυτή την πρεμιέρα. Ογκμπόε και Θανάσης Παπαγεωργίου οι σκόρερ της ΑΕΛ, ο Πόζογλου είχε μειώσει για τον Καμπανιακό.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από την έναρξη του ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες στη Θεσσαλία, ενώ τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς προκειμένου αυτοί να στηριχθούν.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε επιθετικά την αναμέτρηση θέλοντας να επιβάλει από την αρχή τον δικό της ρυθμό και να δείξει ποιος είναι το “αφεντικό” στην αναμέτρηση. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μαυριάς πέρασε για τον Ογκμπόε που με τη σειρά του έπαιξε για τον Κώστα Παπαγεωργίου που ευστόχησε στο τετ α τετ με τον Κασαπίδη, ένα τέρμα το οποίο ακυρώθηκε ως αντικανονικό από τον πρώτο επόπτη Μαραθωνίτη.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας και με υπομονή έψαχνε τους διαδρόμους που θα την οδηγούσαν στα αντίπαλα καρέ. Στο 21′ ο Μαυριάς έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Κοσονού σούταρε στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Οι “βυσσινί” κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 23ο λεπτό όταν ο Κοσονού έκανε το διαγώνιο σουτ από τα όρια της περιοχής με τον Κασαπίδη να αποκρούει ασταθώς σε έναν χώρο όπου ο Ογκμπόε στην επαναφορά με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0 αποβάλλοντας το άγχος για την ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη.

Από εκεί και πέρα, δε συνέβη κάτι σημαντικό από τις δυο ομάδες με την ΑΕΛ να κρατάει την μπάλα αλλά να μη σημειώνει κάποια ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε μια ανύποπτη στιγμή όταν ο Τόσκα κινήθηκε από τα δεξιά και πάτησε περιοχή γυρίζοντας την μπάλα σε έναν χώρο που ο Πόζογλου χρίστηκε σκόρερ σπρώχνοντάς την από κοντινή απόσταση στο βάθος της εστίας του Σουλούκου. Η ΑΕΛ κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμά της στο 40ο λεπτό όταν ο Κώστα Παπαγεωργίου πήρε την μπάλα και αφού απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του βρέθηκε απέναντι στον Κασαπίδη και πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 2-1. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους το σκορ παρέμεινε ως είχε με την ΑΕΛ να παίρνει την άγουσα προς τα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Οι “βυσσινί” μπήκαν στο μέρος έχοντας διάθεση να “κλειδώσουν” την υπόθεση τρίποντο. Μάλιστα στο 49′ έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Οτορμίν είδε την κίνηση του Μαυριά και του πέρασε την μπάλα στον χώρο, με τον δεύτερο να βρίσκεται σε θέση βολής και να τελειώνει τη φάση με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα όσο ο χρόνος κυλούσε η αναμέτρηση άνοιγε σταδιακά με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν περισσότερα ρίσκα και την ΑΕΛ να βρίσκει περισσότερους χώρους. Στο 74′ ο Μάνιος έκανε το σουτ έπειτα από αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΛ με τον Πεντρόσο να διώχνει πάνω στη γραμμή. Η ΑΕΛ απάντησε στις ευκαιρίες όταν στο 79ο λεπτό ο Μαϊδανός μπήκε από τα δεξιά και έκανε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φεύγει ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Κασαπίδη.

Πέρα από αυτό το σημείο η ΑΕΛ διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα έχοντας απέναντι της μια αρκετά σκληροτράχηλη ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Γκουτσίδη θέλησαν στα τελευταία λεπτά να έχουν την μπάλα στα πόδια τους με τον Καμπανιακό να προσπαθεί μέχρι και το φινάλε να ψάξει τη στιγμή του, η οποία θα του έδινε το θετικό αποτέλεσμα στη Λάρισα. Στο 92′ ο Σάρατε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Κασαπίδη να απομακρύνει. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει στο φινάλε το πρώτο της τρίποντο

δείτε φωτογραφίες στο athleticlarissa.gr

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Στάμου, Ηλιάδης, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (62′ Πατράλης), Κοσσονού, Μαυριάς (62′ Πεντρόσο), Οτορμίν (72′ Αντράντα), Ογκμπόε (87′ Σάρατε)

Καμπανιακός (Ηλίας Σαπάνης): Κασαπίδης, Γαρύφαλος (73′ Καράμπελας), Γιουκούδης, Καθάριος (73′ Μάνιος), Μπούσης, Παπαστεριανός, Πόζογλου, Προσκυνητόπουλος (63′ Ζαννάκης), Σαρβανίδης, Τόσκα, Φροσύνης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected