Super League 2

Εμφατικό ξεκίνημα με “καρέ” στο ΟΑΚΑ για την Καλαμάτα

Η Καλαμάτα πέταγε φωτιές στην πρεμιέρα της Super League 2 και άλωσε το ΟΑΚΑ επικρατώντας 4-1 του Παναθηναϊκού Β’.

Οι “μελανόλευκοι” κυριάρχησαν απόλυτα παίζοντας στο μισό γήπεδο τους πράσινους και με τον Ακόστα στο πρώτο μέρος να κάνει… όργια έστειλαν το μήνυμα τίτλου από το ξεκίνημα της σεζόν.

Η Μαύρη Θύελλα προηγήθηκε 0-3 στο ημίχρονο με δυο γκολ του Ακόστα και απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάτου. Οι πράσινοι μείωσαν με τον Μπιλάλ στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα αλλά η απάντηση της Καλαμάτας ήταν άμεση με τον Αρναρέλλη που ήρθε από τον πάγκο να κάνει το 1-4.

Η Καλαμάτα ξεκίνησε με πίεση ψηλά ώστε να δυσκολέψει την κυκλοφορία του Παναθηναϊκού. Απείλησε με σουτ από τον Γρίβα και τον Ακόστα που δεν προβλημάτισαν το Λίλο ενώ καλύτερες προϋποθέσεις είχε ο Τάτος στο 10ο λεπτό αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια μέσα στην περιοχή πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του τελική στο 18ο λεπτό με κεφαλιά άουτ του Προδρομίτη από εκτέλεση φάουλ. Οι “μελανόλευκοι” παρά την πίεση που άσκησαν δεν κατάφεραν να βρουν διαδρόμους στην καλοστημένη άμυνα των πράσινων που μετά το 25ο λεπτό άρχισαν να βγαίνουν περισσότερο από το καβούκι τους.

Η Καλαμάτα έψαχνε να βρει κενούς χώρους και τους βρήκε τελικά στο 31ο λεπτό. Ο Τάτος έφυγε στην αντεπίθεση, έσπασε την μπάλα αριστερά στον Ακόστα ο οποίος με πλασέ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Λίλο γράφοντας το 0-1 μέσα σε αποθέωση από τους περίπου 100 φίλους της ομάδας στην κερκίδα.

Το προβάδισμα της Καλαμάτας εδραιώθηκε στο 40ο λεπτό όταν ο Μοζέρ έκανε μία καταπληκτική κούρσα από δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σέντραρε στην περιοχή του Παναθηναϊκού όπου στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Ακόστα και πάλι με και με πλασέ από κοντά έγραψε το 0-2!

Η Μαύρη Θύελλα δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς στο 45ο λεπτό ο Τάτος με απευθείας εκτέλεση φάουλ (υποδείχθηκε σε χέρι του Τσόκαι) από το ύψος της περιοχής άφησε άγαλμα το Λίλο γράφοντας το 0-3 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

O Παναθηναϊκός Β ξεκίνησε με τρεις αλλαγές το δεύτερο μέρος. Στο ματς πέρασαν οι Μπιλάλ, Φουρτάδο, Κρυπαράκος και βγήκαν οι Μαντσίνι, Νταμπίζας, Καραμπάς. Μην έχοντας επιλογές οι πράσινοι προσπάθησαν να φανούν περισσότερο επιθετικοί και κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 61’. Ο Μαρτίνης τροφοδότησε τον Μπιλάλ που με συρτό πλασέ στη γωνία νίκησε τον Γιαννίκογλου για το 1-3.

Στο 64΄ ο Αμανατίδης έριξε στο ματς τους Κατάλντι, Πασά και Αρναρέλλη και ο τελευταίος στο 67’ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ από ασίστ του Κατάλντι έκανε το 1-4!

Η Καλαμάτα είχε δυο ακόμη τελικές με τον Ρόβα που μπήκε ορεξάτος ενώ ο Παναθηναϊκός είχε στο 83′ μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασακόπουλο που βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννίκογλου και πλάγια αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας.

Tελικά, τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η Καλαμάτα ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν με νίκη 4-1 επί του Παναθηναϊκού Β’.

δείτε φωτογραφίες στο Sport365

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός Β (Σωτήρης Αντωνίου): Λίλο, Τουρκοχωρίτης (73’ Λάμψιας), Προδρομίτης, Φικάι, Μαρτίνης, Τσόκαϊ, Αθανασακόπουλος, Καραμπάς (46’ Κρυπαράκος), Σαρδέλης (71’ Βουτσάς), Μαντσίνι (46’ Φουρτάδο), Νταμπίζας (46’ Μπιλάλ)

Καλαμάτα (Περικλής Αμανατίδης): Γιαννίκογλου, Μάρκος, Αρίμπας, Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Ντα Σίλβα Ματέους (62’ Κατάλντι), Κάνιας (77’ Κωστούλας), Γρίβας (62’ Αρναρέλλης), Τάτος (73’ Ρόβας), Ακόστα, Μπαράλες (63΄Πασάς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected