Κατηγορίες
Διάφορα

Πολύ “περίεργη” απόφαση : Έχασε την γαλάζια σημαία η παραλία στα Φαλάσαρνα Κρήτης! (vid)

Τα ερωτηματικά που προκαλεί η απόφαση απόσυρσης των σημαιών με τους επιχειρηματίες της Φαλάσαρνας να τονίζουν ότι είναι οι μόνοι που συμβάλουν στη διαχείριση της παραλίας σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή που επέρριψε σε αυτούς τις ευθύνες.

Η επίσημη ανακοίνωση από τον διαχειριστή του προγράμματος Γαλάζιων Σημαιών για την απόσυρση των σημαιών από τις παραλίες «Παχειά άμμος 1» και «Παχειά άμμος 2» δεν έχει εκδοθεί ακόμη, αλλά οι σημαίες έχουν ήδη αφαιρεθεί προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για «περίεργες» συμπτώσεις που συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι.

Καταρχάς υπήρξε η καταγγελία της δημοτικής αρχής Κισσάμου προς την κτηματική εταιρεία του δημοσίου για τις ομπρελοξαπλώστρες, που οδήγησε σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην παραλία ενώ ακολούθησαν δημοσιεύματα με αναφορές σε παρανομίες.

Εντός του Σεπτεμβρίου έγινε γνωστή η απόφαση απόσυρσης των δυο Γαλάζιων Σημαιών και λίγες ημέρες μετά υπογράφεται και σε χρόνο ρεκόρ δημοσιεύεται σε ΦΕΚ, Υπουργική απόφαση που καθορίζει συγκεκριμένη διαχείριση υπό όρους και σε αυτή την παραλία (όπως σε Μπάλο και Λαφονήσι).

Όλες αυτές οι «συμπτώσεις» έχουν προκαλέσει και τις εύλογες απορίες των επιχειρηματιών της περιοχής οι οποίοι «φωτογραφήθηκαν» σε επίσημη ανακοίνωση του δήμου Κισάμου ως υπεύθυνοι για την απόσυρση των δυο Γαλάζιων Σημαιών.

«Η απόσυρση των Γαλάζιων Σημαιών μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση γιατί εμείς από το 2019 που έχουμε έρθει συμβάλλουμε κάθε χρόνο στη βελτίωση της κατάστασης» επισημαίνει ο κ. Γιώργος Βλαχάκης, συνιδιοκτήτης επιχείρησης και διευκρινίζει:

«Κάναμε περιφράξεις στους αμμόλοφους που τους καταπατούσαν αυτοκίνητα. Περιφράξαμε περίπου 15 στρέμματα όπου φύεται το σπάνιο είδος λουλουδιού….Φέτος αντί για τις γουρούνες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια βάλαμε ηλεκτρικά ποδήλατα….»

Επιπλέον, ο κ. Βλαχάκης επισημαίνει ότι «τοπικός διαχειριστής για το πρόγραμμα Γαλάζιων Σημαιών είναι ο δήμος ο οποίος δεν πληρεί τις προδιαγραφές. Αντιθέτως, εμείς οι ιδιώτες κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συντηρούνται οι σημαίες. Έχουμε τουαλέτες και για ΑΜΕΑ που τις χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος δωρεάν σε αντίθεση με το Λαφονήσι που το διαχειρίζεται ο δήμος από όπου αφαιρέθηκε η Γαλάζια Σημαία το 2020».

Σύμφωνα με τον ίδιο η αφαίρεση των Γαλάζιων Σημαιών δεν θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στη δική του επιχείρηση αλλά επιπτώσεις θα υπάρχουν σε ολόκληρη την περιοχή καθώς αποτελούν κριτήριο για την επιλογή επισκεπτών. Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη ΚΥΑ για τη διαχείριση της Φαλάσαρνας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αφού το μελετήσει αλλά όπως είπε «ελπίζουμε να είναι για το καλό του τόπου και της περιοχής».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected