Κατηγορίες
Διάφορα

Θαμμένες στη λάσπη Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Εύβοια – Μόνοι παλεύουν οι κάτοικοι (photos+vid)

φωτ. SOOC Nephele Nomikou

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της και η νέα κακοκαιρία που ειδικά στη Θεσσαλία ήρθε να προσθέσει προβλήματα σε μία ήδη πληγείσα περιοχή από το προηγούμενο πέρασμα της κακοκαιρίας που δεν πρόλαβε να μαζέψει τις πληγές της και δέχτηκε και τη χαριστική βολή, με πολλές περιοχές της Μαγνησίας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Όπως αναφέρει το News247, αντίστοιχες καταστροφές έχουν βιώσει από τη νέα κακοκαιρία, οι κάτοικοι περιοχών στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στην Κορινθία.

Καταστροφές στον Βόλο

SOOC Nephele Nomikou

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση σε χωριά της Καρδίτσας που επλήγησαν σοβαρά και στην προηγούμενη κακοκαιρία όπως και σημεία του Παλαμά, ενώ στον Βόλο τα νερά έχουν υποχωρήσει αφήνοντας πίσω τους όγκους από φερτά υλικά και λάσπες που προσπαθούν να καθαρίσουν μηχανήματα των ΟΤΑ ενώ υπάρχουν πολλές καταστροφές σε υποδομές.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, με τους κατοίκους να δίνουν μεγάλη μάχη για την αποκατάστασή τους και την επιστροφή στην καθημερινότητα. Λάσπες, φερτά υλικά, χώματα, πέτρες, θαμμένα αυτοκίνητα, πλημμυρισμένα σπίτια και κομμένοι δρόμοι συνθέτουν το τοπίο που μοιάζει βομβαρδισμένο.

EUROKINISSI

Ο νεότερος επίσημος απολογισμός από την Πυροσβεστική
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε εκατοντάδες κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων σε περιοχές της χώρας λόγω της εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, έλαβε 10.546 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3.858 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.579 άτομα.

Επιπρόσθετα στην Π.Ε. Μαγνησίας από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 27-09-2023 έως σήμερα, Σάββατο 30-09-2023, έλαβε 2.135 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 420 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 312 άτομα.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, από το απόγευμα της Δευτέρας 25-09-2023 έως σήμερα, Σάββατο 30-09-2023, έλαβε 83 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 29 αντλήσεις υδάτων και 5 κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία δύο άτομα.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, από την Τετάρτη 27-09-2023 έως σήμερα, Σάββατο 30-09-2023, έλαβε 18 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και έξι κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την Τετάρτη 27-09-2023 έως σήμερα, Σάββατο 30-09-2023, έλαβε 391 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 282 αντλήσεις υδάτων και 34 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 17 άτομα.

Στην Περιφέρεια Αττικής από την Τετάρτη 27-09-2023 έως σήμερα, Σάββατο 30-09-2023 και, έλαβε 105 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 65 αντλήσεις υδάτων και 20 κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία τέσσερα άτομα.

Πλημμυροπαθής στον Βόλο

SOOC

Βόλος: Χωρίς πόσιμο νερό η πόλη – Ανοίγουν τα σχολεία
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Βόλου μετά την επανάληψη των καταστροφικών πλημμυρών που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συνεχίζεται η έλλειψη πόσιμου νερού σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Το νερό που κατά διαστήματα φτάνει στις βρύσες των σπιτιών και των επιχειρήσεων δεν είναι πόσιμο σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν και που ανακοίνωσε και το υπουργείο Υγείας χθες το βράδυ, επισήμανση που έχει κάνει και ο Δήμος Βόλου εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected