Κατηγορίες
Διάφορα

Πολύ πετυχημένη η δράση Erasmus+ στη Νάουσα!

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στην πόλη της Νάουσας η δράση “Eurolibrary” στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής νέων Erasmus+, την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, στο δημοτικό πάρκο.

Πέντε αυτοκινούμενα, με 25 νέους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, έφτασαν στη Νάουσα, στήθηκαν τα τροχόσπιτά τους στο “πλακόστρωτο”, υποδέχθηκαν τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους και πραγματοποίησαν τη δράση της “ανθρώπινης βιβλιοθήκης”.

Οι συμμετέχοντες, μαθητές γυμνασίου-λυκείου, αλλά και μεγαλύτεροι επισκέπτες, διάλεξαν από μια λίστα ένα “βιβλίο”, και μπροστά τους εμφανίστηκαν ένας Πορτογάλος, ένας Ισπανός, μία Ρουμάνα από την Κωνστάντζα, ένας Τσέχος και μία Ολλανδέζα να τους διηγηθούν την ιστορία τους.

Όσοι συμμετείχαν είχαν έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νέους από άλλες χώρες, να ανταλλάξουν ανησυχίες, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων, ενώ ταυτόχρονα “άνοιξαν” το μυαλό τους.

Προς ευχάριστη έκπληξη των διοργανωτών και των νέων που ήρθαν στην πόλη, οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση… δεν ήθελαν να φύγουν! Δανείζονταν το ένα “βιβλίο” μετά το άλλο, ακόμη και μετά το πέρας του σχολικού τους ωραρίου.

Μετά τη δράση στο πάρκο της Νάουσας, οι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έκαναν “πικνίκ” στο άλσος του Αγίου Νικολάου, επισκέφθηκαν τοπικό οινοποιείο όπου ξεναγήθηκαν και γνώρισαν γευστικά το ξινόμαυρο κρασί και δείπνησαν το βράδυ στο κέντρο της πόλης. Αναχώρησαν την επόμενη μέρα από τη Νάουσα, με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Η δράση ήταν μια συνδιοργάνωση του Ζαφειράκη Νάουσας, με τον ολλανδικό φορέα Stiching Liberta Care στο πλαίσιο του Erasmus+, και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η δυναμική παρουσία του “Λάππειο” 1ου Γυμνασίου Νάουσας, με τον πάντα ενεργό Ναουσαίο καθηγητή κ. Μπιλιούρη Γιώργο που συνόδευσε τους μαθητές του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected