Κατηγορίες
Basket

Νικητής στο θρίλερ ο Ολυμπιακός, το ματς κρίθηκε στην πατάταση (vid)

Μια ματσάρα δώστε μου μάτια να βλέπω, δυο ομάδες για πολλά κέφια στη σεζόν και ένας Ολυμπιακός εθισμένος με τις νίκες και τους θριάμβους, ένας Ολυμπιακός παντός καιρού και πασών των συνθηκών που άλωσε το ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με 88-78 στην παράταση.

Χωρίς Φαλ, αλλά ακόμα και χωρίς Μπραζντέικις, απέναντι σε πολύ βελτιωμένο Παναθηναϊκό, που βέβαια δεν είχε Μήτογλου και Παπαπέτρου, με 20.000 κόσμου να δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δε χαμπαριάζει τίποτα. Με τον βιονικό Μιλουτίνοφ, τον πρωταγωνιστή φέτος Πίτερς, τον σούπερ σκόρερ Κάναν, το “ρομπότ” Ουόκαπ, και τον καθοριστικό στα κρίσιμα και ειδικά στο φινάλε Γκος, οι “ερυθρόλευκοι” ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και πανηγύρισαν μια πολύ μεγάλη νίκη έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Ανεβαίνει διαρκώς ο Παναθηναϊκός, χειροκροτήθηκε, έχει πράγματα να δώσει.

Ο Αταμάν έφερε τα πάνω – κάτω με την αρχική του πεντάδα, που ήταν Βιλντόζα – Γκριγκόνις – Γκραντ – Ερνανγκόμες και Μπαλτσερόφκι. Χωρίς Σλούκα και Λεσόρ δηλαδή και ο Πολωνός ήταν η αποκάλυψη. Πρώτος σκόρερ με 7 πόντους στα 7 λεπτά που έπαιξε, “εγκλώβισε” τον Μιλουτίνοφ στην άμυνα και ήταν ο κινητήριος μοχλός του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός βέβαια, είχε και πολλές άλλες λύσεις. Πρώτα και κύρια τον Ουόκαπ, σε οργάνωση και σκορ, καλό σουτ γενικά και με τον Πίτερς κι έτσι κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα στο απολαυστικό εκατέρωθεν πρώτο δεκάλεπτο που έληξε 22-23.

Το δεύτερο δεκάλεπτο… έγραφε Σλούκας. Το rotation έβγαλε τον Παναθηναϊκό πολύ στα συν και κυρίως στον αρχηγό του. Με 13 πόντους σε αυτό το διάστημα ήταν η σίγουρη λύση, ενώ το καλό άρχισε από… ψηλά, αφού ο Αταμάν έδωσε σαφή εντολή να ποστάρουν συνέχεια με τον Λεσόρ τον Σίκμα που είχε περάσει στο “5” ελέω δεύτερου φάουλ του Μιλουτίνοφ. Η απουσία του Σέρβου έκοψε και την επιθετική ευελιξία του Ολυμπιακού που περιορίστηκε σε τρίποντα, αλλά αυτή τη φορά δεν τα έβαζε.

Ο Παναθηναϊκός… πετούσε, έφτασε και σε διψήφια διαφορά, 41-31 και έκλεισε το ημίχρονο με 43-36 και έχοντας πλέον τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πλησίαζε την παραγωγικότητα που είχε σε ολόκληρο ματς στη Ρόδο, με 51 πόντους.

Ο Μιλουτίνοφ επέστρεψε και μαζί του ο Ολυμπιακός στο ματς. Ήταν καταλυτική η παρουσία του Σέρβου και στις δύο πλευρές του γηπέδου στο τρίτο δεκάλεπτο, μαζί και του Κάναν στο μακρινό σουτ αλλά και η οργάνωση του Ουόκαπ. Ο Ολυμπιακός “συμμαζεύτηκε” γρήγορα και στο 27′ έφτασε το ματς στον πόντο, 53-52. Το φινάλε και αυτού του δεκαλέπτου όμως ήταν για τον Παναθηναϊκό. Με μεγαλύτερη φρεσκάδα αφού οι δικές του αλλαγές δεν μείωναν τον ρυθμό, έκανε ένα εκρηκτικό φινάλε και έκλεισε την περίοδο με 59-52.

Ο Ολυμπιακός έκανε εκρηκτική εκκίνηση στην τελευταία περίοδο με σερί 11-0 μέχρι το 34′, παίζοντας ασφυκτική άμυνα, κλέβοντας μπάλες και βρίσκοντας εύκολα καλάθια. Η αυξανόμενη κόπωση του Μιλουτίνοφ που έπαιζε συνέχεια και ήταν σε όλες τις φάσεις, έριχνε ρυθμό του Ολυμπιακού, ο πάντα πιο φρέσκος Παναθηναϊκός αντέδρασε γρήγορα και ανέκτησε το προβάδισμα γρήγορα, από το 59-63 στο 66-63 στο 34′ και άρον – άρον ο Μπαρτζώκας επανέφερε τον Κάναν που είχε πάει στον πάγκο με τρίτο φάουλ.

Ο Ολυμπιακός είχε ξαναβρεί το σουτ όμως και με δύο συνεχόμενα μακρινά, από Γκος και Ουόκαπ στο 37′ ξαναπήρε κεφάλι, 66-69. Ίδιος τρόπος, αλλά και ίδιος άνθρωπος για τον Παναθηναϊκό στη λύση, με δύο σερί τρίποντα του φοβερού και τρομερού απόψε Γκριγκόνις για το 72-69.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό ισόπαλες, 74-74. Στα 22” ο Ουόκαπ αστόχησε σε τρίποντο, ο Λεσόρ πήρε άνετα το ριμπάουντ και πέταξε την πρώτη πάσα… μακριά από τον Γκριγκόνις, άουτ σε ένα απίστευτο αβίαστο λάθος. Ο Ουόκαπ πήρε την επίθεση στο τέλος και αστόχησε, ο Σλούκας στα 5” που απέμεναν για τον Παναθηναϊκό πήρε το δύσκολο σουτ, άστοχο κι αυτό και παράταση.

Ο Ολυμπιακός των… έξι παικτών, μπήκε “τούρμπο” στην παράταση και στο μισό του δρόμου έκανε 7-0 και πήγε στο 74-81! Ο Αταμάν πήρε τάιμ άουτ αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν πέντε σερί πόντου του Γκος, για το 12-0, το 74-86 και το τέλος αφού έμενε ένα λεπτό.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Panathinaikos – Olympiacos 78-88 OT – Kostas Sloukas (20 points)

*με στοιχεία από το Basketa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected