Αθλήματα

Σανγκάη: Πρεμιέρα με νίκη για Τσιτσιπά (vid)

Εύκολη επικράτηση του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ρίνκι Χιτζικάτα, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-2 μέσα σε 82 αγωνιστικά λεπτά, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του στο Rolex Shanghai Masters, για να προκριθεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το Tennis24, αυτή είναι η πρώτη φετινή νίκη του 25χρονη Έλληνα τενίστα στο ασιατικό Tour, μιας και προερχόταν από τον πρόωρο αποκλεισμό στο Πεκίν, αλλά και πρώτη μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του στο US Open, κόντρα στον Μίλος Ράονιτς (6-2, 6-3, 6-4).

Ο Στέφανος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στα 2 set, δε μείωσε την απόδοσή του ακόμα και όταν ο 2χρονος Αυστραλός του πήρε πίσω το break στα μέσα του 1ου μέρους, και με βασικά “όπλα” του το service αλλά και τα λίγα λάθη, έφτασε στην καθαρή επικράτηση.

Είναι η 4η φορά που θα αγωνιστεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, και παράλληλα προσθέτει σημαντικούς βαθμούς τόσο στην παγκόσμια κατάταξη, όσο και στο ATP Race, μιας και θέλει να “κλειδώσει” σύντομα την πρόκριση για τα ATP Finals του Τορίνο (12-19/11).

Στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο No6 του κόσμου επικρατεί για 2η φορά φέτος του Χιντζικάτα, μετά την πρώτη τους συνάντηση στη Μελβούρνη για το Australian Open (6-3, 6-0, 6-2). Ο Αυστραλός προερχόταν από τα προκριματικά και ολοκλήρωσε εδώ το ταξίδι του, ενώ ο Στέφανος δίνει “ραντεβού” με έναν εκ των Μπότιτς Βαν Ντε Ζάντσχουλπ και Ούγκο Αμπέρ στους “32”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected