Super League 2

Τρίποντο στο φινάλε με Κοσονού για την ΑΕΛ (photos)

Με μοναδικό σκόρερ τον Κοσονού στο 86′, τον οποίο πέρασε ως αλλαγή ο Παύλος Δερμιτζάκης (ντεμπούτο στον πάγκο) στο 65′, η ΑΕΛ πήρε πολύ σημαντική νίκη με 1-0 στο AEL FC Arena με αντίπαλο τον Ηρακλή, για τη 3η αγωνιστική της Super League 2.

Από την αρχή του αγώνα και σχεδόν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό της αναμέτρησης, κλείνοντας τον αντίπαλό τους στο δικό τους μισό, ο οποίος επέλεξε έναν πιο αμυντικό προσανατολισμό. Οι «βυσσινί» ωστόσο, παρά τις ωραίες συνεργασίες, είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα.

Είδαμε «τριγωνάκια», είδαμε κάποιους αυτοματισμούς, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Παράλληλα ο Ηρακλής περιορίστηκε σε κάποιες ανεπιτυχείς αντεπιθέσεις και σε εκτελέσεις στατικών φάσεων, τα οποία αποσόβησε η άμυνα της ΑΕΛ και ο Σουλούκος χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού, ήρθε με τη συμπλήρωση σαράντα πέντε λεπτών αγώνα, όταν οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη δεν βρέθηκαν μπροστά στο σκορ για λίγα… εκατοστά. Ο Πλέγας από τα δεξιά έκανε την μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί βρέθηκε ανενόχλητος ο Πεντρόσο, ο οποίος από τη μικρή περιοχή και πλάγια αριστερά έκανε την κεφαλιά, ο Βελλίδης πάνω στη γραμμή κυριολεκτικά απέκρουσε!

Στο δεύτερο μέρος τώρα, με την έναρξή του ο Ηρακλής «απάντησε» στις ευκαιρίες. Ο Κουντουριώτης στο 46′ πήρε την μπάλα από τους Καλουτσικίδη και Στάμου οι οποίοι δεν είχαν καθόλου το μυαλό τους στη φάση, από τα δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Κούστα στην κίνηση από τη μικρή περιοχή έκανε την προβολή, όμως ο Σουλούκος εξ’ επαφής έκανε με τη σειρά του μεγάλη επέμβαση!

Στην εξέλιξη του αγώνα και όσο τα λεπτά περνούσαν, η ΑΕΛ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό βγάζοντας σημάδια κόπωσης, όπως και ο αντίπαλός της. Με αποτέλεσμα τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου, τις εναλλαγές κατοχών και τις ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις αντίπαλες εστίες των ομάδων.

Ο Δερμιτζάκης προσπάθησε να βρει τρόπο να κάνει πιο επιθετικούς τους γηπεδούχους, περνώντας στον αγώνα τους Κοσονού και Παπαδόπουλο, αλλά και τον Μπρου. Οι «βυσσινί» έπειτα απείλησαν μόνο δύο φορές και αυτές με μακρινά σουτ, μία φορά στο 58′ με την προσπάθεια του Ηλιάδη να περνάει άουτ και στο 71′, όταν από σέντρα του Παπαγεωργίου, ο Μαυριάς έστρωσε έξω από την περιοχή στον Αντράντα, ο οποίος σούταρε συρτά με τον Βελλίδη να μπλοκάρει.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει ισόπαλο και χωρίς τέρματα, ήρθε η «χρυσή» αλλαγή του Παύλου Δερμιτζάκη, ο Κοσουνού, να αλλάξει την… ιστορία! Ήταν το 86ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν η… «ασημένια» αλλαγή, ο Μπρου από τα δεξιά έκανε τη συρτή σέντρα, η μπάλα έφτασε στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Κοσονού κοντρόλαρε, σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Βελλίδη, ο οποίος ούτε καν… έπεσε.

Στη συνέχεια, η ΑΕΛ βρήκε πολλούς κενούς χώρους στην αντεπίθεση, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία να τελειώσουν το ματς, σπαταλώντας τις φάσεις με Ογκμπόε, Μπρου και με τον σκόρερ Κοσονού. Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει την πολύ σημαντική αυτή νίκη την πρώτη του φορά που έκατσε στον πάγκο της ο Παύλος Δερμιτζάκης!

δείτε φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (79′ Μπρου), Μαϊδανός (65′ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (65′ Κοσονού), Αντράντα, Πεντρόζο (79′ Παπαγεωργίου Θ.), Μαυριάς (90+ 1′ Γιανναράκης), Όγκμποε

Ηρακλής (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βιτλής, Χρουσιέλ, Γκμπενιόν, Χειριτράντας, Δοϊρανλής, Λύγκας (79′ Γκάγιτς), Εμπό (46′ Τόρες), Κουντουριώτης (79′ Τσουμάνης), Κούστα (58′ Στοΐτσεβιτς), Νικολάς Σίλβα

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Αναγέννηση Καρδ 3 2 1 0 6 3 3 7
2 ΠΑΟΚ Β 3 2 0 1 7 3 4 6
3 Λεβαδειακός 2 2 0 0 2 0 2 6
4 ΑΕΛ 3 2 0 1 3 4 -1 6
5 Μακεδονικός 3 1 1 1 3 3 0 4
6 Αιολικός 3 1 0 2 4 7 -3 3
7 Καμπανιακός 2 1 0 1 4 4 0 3
8 ΑΕΚ Β 3 1 0 2 4 3 1 3
9 Κοζάνη 3 1 0 2 3 3 0 3
10 Ηρακλής 3 0 2 1 1 2 -1 2
11 Νίκη Βόλου 1 0 0 1 0 1 -1 0
12 Απόλλων Πόντου 1 0 0 1 0 4 -4 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected