Κατηγορίες
Super League 2

Μεγάλο “διπλό” της Κοζάνης στην Καρδίτσα, παραμένει στο μηδέν η Νίκη Βόλου (vid)

Μια πολύ σπουδαία νίκη με ένα γκολ-ποίημα από τον Γραμμένο απέσπασε στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας η Κοζάνη.

Η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη επικράτησε με 1-0 της τυπικά γηπεδούχου Νίκης Βόλου και έφτασε τους 6 βαθμούς μετά από τέσσερα παιχνίδια.

Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλοί, αν και μπήκαν φορτσάτοι και γεμάτοι ενέργεια στα πρώτο μισάωρο του αγώνα, χάνοντας μεγάλες και κλασικές ευκαιρίες να πετύχουν ένα γκολ, «έσβησαν» μηχανές στη συνέχεια και… εξαφανίστηκαν από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την ευκαιρία στην Κοζάνη να πάρει μία πολύ σπουδαία νίκη.

Το φιλμ

Πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Καλλέργη όμως το σουτ του επιθετικού της Κοζάνης πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 3’ ο Κάσσος έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν μετά από λάθος της άμυνας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπογκντάνοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα σε γέμισμα από φάουλ στην περιοχή ο Κάσσος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Στο 8ο λεπτό ο Νάτσος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γκαραβέλη με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ που κατέληξε άουτ.

Με τη Νίκη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει τον δρόμο προς τα δίχτυα κύλησε και το επόμενο δεκάλεπτο. Στο 18’ οι κυανόλευκοι έχασαν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία για το 1-0. Ο Κρητικός σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Πολίτη ο οποίος εξ επαφής και χωρίς πίεση έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Για τη Νίκη ήταν και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Στο 26’ ο Κάσσος έβγαλε τον Κρητικό σε θέση μέσα αριστερά όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι του Μπογκντάνοβιτς. Ένα λεπτό αργότερα ο Πολίτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, στην πορεία της μπάλας έβαλε την προβολή ο Γαβριηλίδης όμως ο Μπογκντάνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 34’ ο Πολίτης ελίχθηκε παράλληλα μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό με την μπάλα να κοντράρει και να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της Κοζάνης. Στη συνέχεια η Νίκη έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους οι οποίοι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα πάτησαν την περιοχή του Γκαραβέλη. Στο 38’ ο Ποζατζίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με τον Γκαραβέλη να ελέγχει τη φάση.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Νίκη παραλίγο να πληρώσει το λάθος του Ανδρέου που πάσαρε λάθος, με τον Καλλέργη να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Κοζάνη άνοιξε το σκορ με φοβερό σουτ του Γραμμένου από το ημικύκλιο της περιοχής.

δείτε το γκολ στο 1.17.30 του βίντεο :

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη δεν βγήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο με την Κοζάνη να κρατά εύκολα το υπέρ της 1-0 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Χρειάστηκαν να περάσουν 14 λεπτά για να γίνει ένα σουτ από τον Γαβριηλίδη, καταλήγοντας άουτ.

Στο 66’ ο Παναγιωτίδης που είχε περάσει δύο λεπτά νωρίτερα στη θέση του Λίταινα, έκανε μία κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Μπογκντάνοβιτς να μπλοκάρει εύκολα.

Παρά το 0-1 η Νίκη δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να πιέσει την Κοζάνη με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κρατάνε εύκολα το υπέρ τους σκορ. Χρειάστηκε να περάσουν 22 λεπτά για να πατήσουν οι τυπικά γηπεδούχοι στην περιοχή του Μπογκντάνοβιτς, με το σουτ του Τζιώρα να εξουδετερώνει ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Συνθέσεις

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Αναστασίου, Τοπαλίδης, Ανδρέου, Μπαχανάκ (77’ Γρομητσάρης), Λίταινας (66’ Παναγιωτίδης), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Πολίτης (54’ Ριμπέιρο), Κρητικός (77’ Τζιώρας), Κάσσος

Κοζάνη (Διγκόζης): Μπογκάνοβιτς, Πάνος, Κοροβέσης, Σουλιώτης, Ίτσιος, Αναστασόπουλος, Νάτσος, Καλλέργης (77′ Τάτσης), Σιατραβάνης, Ποζατζίδης (61′ Δόρης), Γραμμένος

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Λεβαδειακός 3 3 0 0 3 0 3 9
2 Αναγέννηση Καρδ 4 2 2 0 6 3 3 8
3 ΑΕΛ 4 2 1 1 4 5 -1 7
4 ΠΑΟΚ Β 3 2 0 1 7 3 4 6
5 Κοζάνη 4 2 0 2 4 3 1 6
6 Μακεδονικός 4 1 2 1 3 3 0 5
7 Αιολικός 4 1 1 2 5 8 -3 4
8 ΑΕΚ Β 3 1 0 2 4 3 1 3
9 Καμπανιακός 2 1 0 1 4 4 0 3
10 Ηρακλής 3 0 2 1 1 2 -1 2
11 Νίκη Βόλου 2 0 0 2 0 2 -2 0
12 Απόλλων Πόντου 2 0 0 2 0 5 -5 0

*με στοιχεία από το Goalpost

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected