Κατηγορίες
Super League 1

Με “τριάρα” πέρασε από την Τρίπολη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Αστέρας ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο μέρος, όμως η ποιότητα της ΑΕΚ «μίλησε» στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο τρίτο λεπτό, όταν ο Στίβεν Τσούμπερ έκανε σέντρα από αριστερά και Νίκλας Ελίασον με κοντινό πλασέ από το ύψος του δεύτερου δοκαριού πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Πρώτο γκολ με την ΑΕΚ και για τον Μιλάντ Μοχαμάντι στο 77′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Στίβεν Τσούμπερ στο 86′ με τεχνικό πλασέ έξω από την περιοχή! Οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 52′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καστάνο με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Τσούμπερ.

Το φιλμ

Η ΑΕΚ μπήκε απειλητικά με τη βοήθεια του κόσμου της και στο 5’ για πρώτη φορά από τα δεξιά, ο Ελίασον γύρισε ωραία προς τη μικρή περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος πρόλαβε τον Αραούχο και απομάκρυνε. Αμέσως μετά είχαμε την πρώτη τελική στο ματς από τον Αστέρα. Το σουτ του Καλτσά πήγε ψηλά, χωρίς να ανησυχήσει τον Στάνκοβιτς. Δύο λεπτά μετά, ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα από τα αριστερά και συνέκλινε προς τον άξονα. Το σουτ που εξαπέλυσε εκτός περιοχής είχε απάντηση από τον Παπαδόπουλο που μπλόκαρε. Στο 10’ αντέδρασε ξανά ο Αστέρας και έφυγε ωραία στην αντεπίθεση. Ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Μιριτέλο δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και αυτή πέρασε άουτ. Το ματς είχε ρυθμό, οι παίκτες είχαν χώρους και δημιουργούσαν φάσεις για γκολ…

Στο 12’ σέντρα του Ελίασον από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι. Εκεί πετάχτηκε ο Χατζισαφί, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά εκτέλεση κόρνερ του Μπαρτόλο από τα αριστερά, ο Ζουκάνοβιτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά αυτή πέρασε άουτ.

Στο 25’ από λάθος του Χατζισαφί είχε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει ο Αστέρας. Ο Καλτσάς με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα από δεξιά στο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Ένα λεπτό μετά ο Αστέρας και ξανά ο Καλτσάς απείλησαν! Από νέο λάθος του Χατζισαφί, ο Καλτσάς από δεξιά πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Αρκάδες έβρισκαν συνεχώς χώρους και η ΑΕΚ δυσκολευόταν να πάρει την μπάλα στα πόδια της να δημιουργήσει με Σιμάνσκι-Γιόνσον και Μάνταλο επιτελικό. Η ΑΕΚ έδειχνε εμφανή αδυναμία μεσοεπιθετικά και η ομάδα του Ράσταβατς όποτε μπορούσε το εκμεταλλευόταν.

Έτσι στο 29’ ο Αστέρας βρήκε πάλι ευκαιρία από λάθος και αυτή τη φορά ο Κρεσπί βρέθηκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Στάνκοβιτς, όμως ο Αυστριακός παραχώρησε κόρνερ με καίρια επέμβαση με το πόδι! Η ΑΕΚ δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι της και ο Τσούμπερ προσπαθούσε να «ξυπνήσει» με την ομάδα με ατομικές ενέργειες, όπως έκανε στο 37’ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής που έφυγε άουτ.

Το ματς μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν είχε… πολλά, αλλά η ΑΕΚ στο φινάλε κρατούσε το καλύτερο. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσούμπερ με μαγική ενέργεια από αριστερά «χόρεψε» τους αντιπάλους του, σέντραρε ιδανικά στο δεύτερο δοκάρι στον Ελίασον που ήταν μόνος του και με κοντινή προβολή σκόραρε για το 0-1, το οποίο ήταν και το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ.

Έτσι, η ΑΕΚ μπήκε… ιδανικά στα αποδυτήρια με το γκολ του Ελίασον.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγές και από τις δύο ομάδες. Για την ΑΕΚ ο Πινέδα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Αραούχο, που έβαλε πάγο στο πόδι του με τον Τσούμπερ να παίζει φορ και τον Μεξικανό αριστερά. Μέσα και ο Αλάγκμπε αντί του Γκρόζντανιτς για τους Αρκάδες. Πριν όμως δούμε φάση στο β’ ημίχρονο ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες.

Ο Καστάνιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο πρόσωπο του Τσούμπερ και είδε δεύτερη κίτρινη με αποτέλεσμα να αποβληθεί στο 52’. Στο 56’ ο Χριστόπουλος πέρασε στη θέση του Καλτσά, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους του Αστέρα. Στο 61’ είχαμε σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Χατζισαφί κόπηκε από την άμυνα του Αστέρα. Δύο αλλαγές για την ΑΕΚ στο 65’. Γαλανόπουλος και Ζίνι πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σιμάνσκι και του Μάνταλου. Έτσι χαφ ήταν οι Γαλανόπουλος-Γιόνσον, ο Ζίνι αριστερά, ο Ελίασον δεξιά και ο Πινέδα πίσω από τον Τσούμπερ. Ένα λεπτό μετά είχαμε καλή στιγμή για την ΑΕΚ. O Πινέδα έστρωσε στον Γιόνσον εκτός περιοχής, ο οποίος εκτέλεσε με τη μια με φαλτσαριστό πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 70’ σέντρα σουτ του Τσούμπερ, ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε δύσκολα και καθάρισε τη φάση η άμυνα. Στο 74’ είχαμε δύο αλλαγές για τους δύο προπονητές. Ζουγλής και Σουρλής πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Μπαρτόλο και Μουνάφο. Ο Αλμέιδα έριξε στον αγωνιστικό χώρο Φαν Βέερτ και Μοχαμάντι και έβγαλε Χατζισαφί και Γιόνσον. Και τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ βρήκε το… γκολ που έψαχνε για να καθαρίσει! Ο Ελίασον από αριστερά εκτέλεσε άριστα το κόρνερ στην καρδιά της περιοχής και ο Μοχαμάντι με κεφαλιά έκανε το 0-2!

Στο 81′ είχαμε εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Παπαδόπουλο.Πέντε λεπτά μετά ήρθε το τρίτο γκολ για την ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ πλάσαρε εκτός περιοχής και παρότι το σουτ του δεν ήταν δυνατό, ο Παπαδόπουλος έμεινε άγαλμα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.Και εκεί τελείωσε και το ματς για την ΑΕΚ που κέρδισε 0-3 και πλησίασε και άλλο την κορυφή!

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς) : Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Μουνάφο (73′ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Κάλτσας (55′ Χριστόπουλος), Κρεσπί, Μπαρτόλο (73′ Ζουγλής), Μιριτέλο (82′ Μάντζης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί (72′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72′ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (64′ Ζίνι), Τσούμπερ, Ελίασον, Αραούχο (46′ Πινέδα).

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20/10

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα  2-1

Σάββατο 21/10

Παναιτωλικός – ΝΠΣ Βόλος  2-0
Άρης – Πανσερραϊκός  1-0

Κυριακή 22/10

Κηφισιά – ΟΦΗ  0-0
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ  0-3
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (18.30)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (19.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 7 6 1 0 22 2 20 19
2 ΑΕΚ 8 5 2 1 15 8 7 17
3 Παναθηναϊκός 7 5 1 1 21 5 16 16
4 ΠΑΟΚ 7 4 2 1 13 5 8 14
5 ΟΦΗ 8 3 4 1 10 9 1 13
6 Λαμία 8 3 3 2 9 12 -3 12
7 Άρης 8 3 2 3 11 11 0 11
8 Πανσερραϊκός 7 2 3 2 11 11 0 9
9 Αστέρας Τρίπολης 8 2 2 4 10 16 -6 8
10 Κηφισιά 8 1 4 3 9 16 -7 7
11 Παναιτωλικός 8 1 3 4 4 14 -10 6
12 ΠΑΣ Γιάννινα 8 1 2 5 9 14 -5 5
13 Ατρόμητος 7 0 3 4 4 15 -11 3
14 ΝΠΣ Βόλος 7 0 2 5 6 16 -10 2
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected