Ποδόσφαιρο Κόσμος

Βασιλιάς ξανά ο Λιονέλ Μέσι, κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για 8η φορά!

Ακόμα μια μαγική βραδιά είχε το όνομά του! Ο Λιονέλ Μέσι, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από απουσία ενός έτους και στο Παρίσι είχε την τιμητική του.

Η Χρυσή Μπάλα 18 καρατίων είναι δική του, η 8η της καριέρας του, αριθμός… απαγορευτικός για οποιονδήποτε σκεφτεί πως μπορεί να τον υπερκεράσει.

Η μάχη του Λιονέλ Μέσι με τον Έρλινγκ Χάαλαντ ολοκληρώθηκε και παρά την παράκληση του Πεπ Γκουαρδιόλα «Πρέπει να δώσουν δύο βραβεία αυτή τη χρονιά και οι δύο το αξίζουν πολύ», ο Αργεντινός αναδείχθηκε νικητής. Απέναντι στο τρεμπλ του Νορβηγού και τα 56 γκολ του, ο Μέσι είχε να αντιπαρατάξει τέσσερις εβδομάδες μαγείας, πάθους. Ο Νορβηγός ήταν το «κανόνι» της χρονιάς, η Μάντσεστερ Σίτι ο κορυφαίος σύλλογος, αλλά ο σταρ της Ίντερ Μαϊάμι ο άνθρωπος της βραδιάς.

Ο Αργεντινός με τα επτά του τέρματα στα γήπεδα του Κατάρ έστειλε την Αλμπισελέστε στην κορυφή του κόσμου και γέμισε την τροπαιοθήκη του με όλες τις διακρίσεις που μπορεί να φανταστεί ένας ποδοσφαιριστής. Οκτώ Χρυσές Μπάλες (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021, 2023), ρεκόρ μοναδικό, ανεπανάληπτο! Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αργεντινός σταρ έχει πλέον δυο βραβεία από όλους τους Βραζιλιάνους μαζί!

Επόμενος στη λίστα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει πέντε: ο πρώτος του ήρθε το 2008 όταν ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και για 10 χρόνια οι… αιώνιοι αντίπαλοι μοιράστηκαν το βραβείο, μέχρι που ο Λούκα Μόντριτς έσπασε το δίπολο 2018.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected