Αθλήματα

Ο απίθανος Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 40ο τίτλο Masters 1000! (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε μία ώρα και 38 λεπτά για να φτάσει σε μια εύκολη νίκη απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-4, 6-3 κατακτώντας για 7η φορά το Rolex Paris Masters και τον 40ο συνολικά σε Masters, αλλά και τον 97ο τίτλο στην καριέρα του.

Εμπλούτισε τη συλλογή του με τον 40ό τίτλο σε Masters διοργάνωση, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, με το προηγούμενο να ανήκει στον Rafael Nadal, με 36 τίτλους.

Επίσης, έφτασε τους 97 τίτλους στην καριέρα του (97-40 σε τελικούς), πλησιάζοντας και άλλο στο τεράστιο ορόσημο των 100 τίτλων, αλλά και στα δυο καλύτερα ρεκόρ στην ιστορία της open era, τους 109 τίτλους του Τζίμι Κόνορς και τους 103 του Ρότζερ Φέντερερ.

Στη φετινή σεζόν ήταν ο 6ος τίτλος για τον Τζόκοβιτς (6-1 σε τελικούς), μετά από τα 3 Slams σε Αυστραλία, Παρίσι και Νέα Υόρκη, το Masters του Σινσινάτι και το 25άρι της Αδελαΐδας. Είναι μια ακόμα απίθανη σεζόν για τον αδιαμφισβήτητο GOAT του αθλήματος, που κατέκτησε 3 Slams, ήταν φιναλίστ στο μοναδικό που έχασε (Wimbledon), ενώ συνολικά σε 11 τουρνουά έχει 51 νίκες και 5 ήττες και διατηρεί με ευκολία το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τερματίσει για μια ακόμα χρονιά στην κορυφή, φτάνοντας τα 8 “Year-end No.1” στην καριέρα του! Πρόκειται για ένα ακόμα αδιανόητο ρεκόρ, αφού πριν το “σπάσει”, το καλύτερο ήταν τα 6 του Πιτ Σάμπρας, ενώ οι δυο μεγάλοι του αντίπαλοι, Φέντερερ και Ναδάλ, έχουν από 5.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected