Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Η Ντόρτμουντ πήρε το… αίμα της πίσω από τη Νιούκαστλ (vids)

Η Ντόρτμουντ ήταν πιο διαβασμένη αυτή τη φορά και πήρε την πολύ σημαντική νίκη κόντρα στη Νιούκαστλ και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου της στο Champions League.

Η γερμανική ομάδα είχε σαφή επιθετική κατεύθυνση από την αρχή του αγώνα και κατάφερε να κλείσει πρώτο ημίχρονο έχοντας διπλό κέρδος στην αναμέτρηση.

Σκόραρε και πήρε προβάδισμα με τον Φούλκρουγκ να πετυχαίνει το 4ο γκολ του στη διάρκεια της εφετινής σεζόν και σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει η ομάδα του Τέρζιτς.

Το δεύτερο σημαντικό κέρδος του πρώτου μέρους, όσο μάλλον για μια ομάδα που δεν χαρακτηρίζεται για την αμυντική της σταθερότητα αφορά στο γεγονός ότι ουδέποτε απειλήθηκε σοβαρά από τους Άγγλους πέρα από μια κεφαλιά του Ζοέλιντον που εξουδετέρωσε σχετικά εύκολα ο Κόμπελ.

Ο Αλμιρόν στο 49ο λεπτό είχε την πρώτη καλή προσπάθεια των Άγγλων στην επανάληψη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπράντ με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Πόουπ να πέσει στην αριστερή του γωνία και να παραχωρήσεις κόρνερ.

Στο 56’ ο Ζοέλιντον απέτυχε από κοντινή απόσταση με κεφαλιά να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ μετά από εξαιρετική σέντρα του Λιβραμέντο. Η απάντηση από πλευράς Ντόρτμουντ ήρθε ξανά με σουτ του Μπραντ εκτός περιοχής και τον Πόουπ να του αρνείται το γκολ.

Σουτ στην εστία είχε και ο Γουίλοκ στο 63′ με τη Νιούκαστλ να κυριαρχεί από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 79ο λεπτό η Ντόρτμουντ αξιοποίησε μια αντεπίθεση και με τον Μπραντ να σκοράρει διαμόρφωσε το 2-0, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στη Γερμανική ομάδα που έφτασε τους 7 βαθμούς αφήνοντας την Αγγλική ομάδα στους 4. Στον 6ο όμιλο βρίσκονται επίσης Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected