Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δεύτερη ήττα από τη Ρεν για τον Παναθηναϊκό (vids)

Ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ από τραγικό λάθος του Μπρινιόλι, αλλά ισοφάρισε και μάλιστα είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα από το πρώτο ημίχρονο. Ένα πεντάλεπτο μπλακ άουτ στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, στάθηκε αιτία για την ήττα με 3-1 από τη Ρεν.

Σε ένα παιχνίδι που είχε τις προϋποθέσεις για να πανηγυρίσει ένα διπλό πρωτιάς, ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε εκκωφαντικά ασυνεπής. Η Ρεν νίκησε δίκαια 3-1 και απέκτησε καθαρό αβαντάζ για την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στους «16» του Europa League. Από την άλλη, το Τριφύλλι έχασε και τη δεύτερη θέση, μετά την ανατροπή που πέτυχε η Βιγιαρεάλ με 2-1 απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα στην Κύπρο. Με το διπλό του, το «κίτρινο υποβρύχιο» είναι δεύτερο στην κατάταξη.

Οι γηπεδούχοι του Μπρούνο Ζενέσιο όχι μόνο δε λύγισαν μετά την αποβολή του Μπελοσιάν και την ισοφάριση του Ιωαννίδη με εκτέλεση πέναλτι, αλλά με εγωισμό, ένταση και πάθος, χτύπησαν στην κόντρα και επικράτησαν απόλυτα δίκαια. Οι «πράσινοι» έμοιαζαν μπερδεμένοι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν ήξεραν πως να επιτεθούν και δε δημιούργησαν ούτε μία κλασική ευκαιρία…

Τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν το συντομότερο δυνατό το βράδυ στη Βρετάνη και να επικεντρωθούν στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Κηφισιά στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισιαριανής. Ο Παναθηναϊκός έχει χρόνο να ανασυνταχθεί μέχρι την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, όταν θα τον φιλοξενήσει η Βιγιαρεάλ. Στο «Κεράμικα» θα κριθούν οι τελευταίες ελπίδες για τη δεύτερη θέση πια…

Το φιλμ

Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να κυνηγήσει στο σκορ από το 9’, πληρώνοντας την ολιγωρία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ρίντερ εκτέλεσε ένα αδύναμο φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ιταλός φάνηκε να ελέγχει τη φάση, όμως έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 35’, με τις συνθήκες να μεταβάλλονται άρδην. Σε μία κάθετη επίθεση, ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να συνδυαστεί με τον Μπερνάρ στη μικρή περιοχή, όμως από το διώξιμο του Γουό πήγε να σκοράρει, με τον Μπελοσιάν να τον τραβάει από πίσω. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς, όμως σύντομα κλήθηκε από το VAR να ελέγξει τη φάση. Ο Σκωτσέζος ρέφερι υπέδειξε την παράβαση και απέβαλλε τον Μπελοσιάν με απ’ ευθείας κόκκινη. Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε εύστοχα ξανά για το 1-1.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός δεν το αξιοποίησε. Αργός, ράθυμος και χωρίς κίνηση, έμοιαζε έτοιμος να «σπάσει» στην πρώτη σοβαρή αντεπίθεση. Αυτό συνέβη στο 65’, από μία λάθος κάθετη πάσα του Βιλένα και ένα κλέψιμο του Γουό. Στην κόντρα, ο Λε Φε βρήκε τον Μπλας, αυτός σούταρε και από την κόντρα του Γέντβαϊ, η μπάλα έφτασε στον Σαλάχ ο οποίος εξ’ επαφής σκόραρε.

Η καταστροφή για το Τριφύλλι ολοκληρώθηκε στο 67’, όταν ο Βιλένα υπέπεσε σε άλλο ένα λάθος ανατρέποντας τον Μάτιτς και παραχωρώντας πέναλτι. Ο Μπλας δεν έχασε την ευκαιρία και σημείωσε το 3-1.

Παρά τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, οι «πράσινοι» δεν αντέδρασαν και υποτάχτηκαν στη μοίρα τους, με τον Μπλας να έχει σουτ στο δοκάρι στις καθυστερήσεις για το 4-1.

Συνθέσεις

Ρεν (Μπρούνο Ζενέσιο): Γκαλόν, Τεατέ, Γουό, Μπελοσιάν, Ντουέ, Μάτιτς (92’ Ασινιόν), Λε Φε, Τεριέ (62’ Σαλάχ), Μπουριζό (62’ Μπλας), Ρίντερ (62’ Σανταμαρία), Καλιμουεντό (35’ Τρουφέ)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Σπόραρ), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (79’ Σπόραρ), Τσέριν (46’ Τζούρισιτς), Βιλένα, Παλάσιος (72’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (72’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected