Εφηβικό ΕΠΣ Ημαθίας - Παιδικό Ημαθίας

Η ΕΠΣ Ημαθίας ανακοίνωσε τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων Υποδομής

Τη συμπληρωματική προκήρυξη που περίμεναν οι ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Υποδομής, εξέδωσε η ΕΠΣ Ημαθίας.

Με το σχετικό έγγραφο που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ΕΠΣΗ περιγράφει τον τρόπο διεξαγωγής των δύο κατηγοριών.

Αναλυτικά :

U16

Μετά τη λήξη της κανονικής σεζόν, θα ακολουθήσουν Play Off για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 8η της βαθμολογίας.

Τα ζευγάρια που θα προκύψουν :

Α. 8ος-1ος
Β. 5ος-4ος
Γ. 7ος-2ος
Δ. 6ος-3ος

Οι αγώνες κατάταξης είναι διπλοί, στους οποίους ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ο κανονισμός του εκτός έδρας τέρματος. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται στην τελική φάση της διοργάνωσης και σε
περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος μετά το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης, η εκτέλεση των πέναλτι αποτελεί τον μόνο διαδικαστικό τρόπο για να αναδειχθεί ο νικητής.

Αυστηρή προϋπόθεση διεξαγωγής των αγώνων της συγκεκριμένης φάσης είναι η βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις διαγωνιζόμενες ομάδες να είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ή ΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ΒΑΘΜΩΝ. Σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο.

ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην τελική φάση της διοργάνωσης και η ομάδα που τερμάτισε χαμηλότερα στην κανονική περίοδο οριστικοποιεί τη θέση της στην τελική κατάταξη του
πρωταθλήματος.

Τελική Φάση
Ημιτελικά

Νικητής Ζευγαριού play-off Α-Νικητής Ζευγαριού play-off Β
Νικητής Ζευγαριού play-off Γ-Νικητής Ζευγαριού play-off Δ

Τελικά

Νικητές Ημιτελικών (Μεγάλος Τελικός)
Ηττημένοι Ημιτελικών (Μικρός Τελικός)

Οι αγώνες της Τελικής Φάσης της διοργάνωσης είναι ΜΟΝΟΙ και θα διεξαχθούν σε γήπεδο που θα οριστεί έγκαιρα και εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τους Κανονισμούς από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης.

U14

Μετά τη λήξη της κανονικής σεζόν, οι ομάδες ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ στη 2η φάση, όπου διαχωρίζονται εκ νέου σε δύο (2) ομίλους των έξι(6) ομάδων, ανάλογα με την κατάταξη τους.

Οι συμμετέχουσες ομάδες ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ το σύνολο των βαθμών, καθώς και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (τέρματα, διαφορά τερμάτων κτλ), που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της 1ης φάσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

2η φάση

1ος όμιλος: Συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 3η καθενός εκ των δύο(2) ομίλων.

2ος όμιλος: Συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 4η μέχρι και την 6η καθενός εκ των δύο(2) ομίλων.

Εν συνεχεία, ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (1ος και 2ος γύρος) υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι ομάδες που συμμετείχαν στον ίδιο όμιλο της 1ης φάσης της κανονικής περιόδου δεν θα αναμετρηθούν εκ νέου, και σε περίπτωση ισοβάθμησης ομάδων, προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα στους αγώνες των επόμενων φάσεων, κατά τα ανωτέρω, ισχύει το άρθρο 20 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, όπως περιγράφεται και στο άρθρο 15 της παρούσας προκήρυξης.

Μετά τη λήξη της 2ης φάσης του πρωταθλήματος οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 5η της βαθμολογίας του 1ου ομίλου και η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση της βαθμολογίας του 2οτ Ομίλου ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ στα play-off της διοργάνωσης.

Το σύστημα διεξαγωγής των play off :

Α. 1ος Α΄ Ομίλου Β΄ Φάσης κανονικής περιόδου
Β. 5ος Α΄ Ομίλου Β΄ Φάσης κανονικής περιόδου-4ος Α΄ Ομίλου Β΄ Φάσης κανονικής περιόδου
Γ. 2ος Α΄ Ομίλου Β΄ Φάσης κανονικής περιόδου
Δ. 1ος Β΄ Ομίλου Β΄ Φάσης κανονικής περιόδου-3ος Α΄ Ομίλου Β΄ Φάσης κανονικής περιόδου

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και τη 2η της βαθμολογίας του Α΄ Ομίλου ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι αγώνες των play-off είναι διπλοί, στους οποίους ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ο κανονισμός του εκτός έδρας τέρματος. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται στην τελική φάση της διοργάνωσης και σε περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος μετά το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης, η εκτέλεση των πέναλτι αποτελεί τον ΜΟΝΟ διαδικαστικό τρόπο για να αναδειχθεί ο νικητής.

Τελική Φάση
Ημιτελικά

Νικητής Ζευγαριού play-off Α-Νικητής Ζευγαριού play-off Β
Νικητής Ζευγαριού play-off Γ-Νικητής Ζευγαριού play-off Δ

Τελικά

Νικητές Ημιτελικών (Μεγάλος Τελικός)
Ηττημένοι Ημιτελικών (Μικρός Τελικός)

Οι αγώνες της Τελικής Φάσης της διοργάνωσης είναι ΜΟΝΟΙ και θα διεξαχθούν σε γήπεδο που θα οριστεί έγκαιρα και εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τους Κανονισμούς από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected