Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Έπαιξε όσο χρειαζόταν η Εθνική, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Γαλλίας (vids)

Σαν σε προπόνηση, η Ελλάδα έδειξε πανέτοιμη εν όψει Γαλλίας, επικρατώντας της Νέας Ζηλανδίας με σκορ 2-0 στη Ριζούπολη. Μαγευτικό παιχνίδι για Κωνσταντέλια και Γιακουμάκη, οι οποίοι αποτέλεσαν και τους πρωταγωνιστές του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος η «γαλανόλευκη» αποφάσισε να δείξει τις διαθέσεις της και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Μπακασέτας έφτασε κοντά στο 1-0, με την προσπάθειά του όμως να σταματάει στο δοκάρι.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το προβάδισμα και το έκανε πράξη με απίθανο τρόπο ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, έκανε μία πολύ ωραία σέντρα-σουτ, η οποία μπέρδεψε τους πάντες και τελικά κατέληξε στα δίχτυα, στο 10ο λεπτό.

Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης των φιλοξενούμενων, όμως γρήγορα η «γαλανόλευκη» ανέκτησε έδαφος και έγινε ξανά σαρωτική. Στο 25’ ο Γιακουμάκης σκόραρε για το 2-0, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο ίδιος τελικά βρήκε τον δρόμο προς την εστία, όταν εκμεταλλευόμενος ένα ριμπάουντ – μετά από προσπάθεια του Κουρμπέλη – πλάσαρε για το 2-0, στο 29’.

Ο άσος της Ατλάντα Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να είχε κάνει και το 3-0, όμως το κρεμαστό του σουτ ενώ ήταν ανενόχλητος, δεν ήταν καλό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός είχε πέσει, με τη «γαλανόλευκη» να σκέφτεται και το ματς κόντρα στον Εμπαπέ και τους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό είναι το δείγμα πως μεγάλη ευκαιρία δεν υπήρχε για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, παρά μόνο κάποιες διάσπαρτες προσπάθειες στη διάρκεια του 45λέπτου.

Οι παίκτες του Πογέτ, φυσικά, δεν σταμάτησαν να έχουν τον έλεγχο, εντούτοις σε σύγκριση με το πρώτο μέρος προτίμησαν να κρατήσουν δυνάμεις. Η κυκλοφορία της μπάλας για την Ελλάδα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, ενώ οι επιθέσεις της προέρχονταν κυρίως από γεμίσματα. Τελικά, γκολ δεν μπήκε και το παιχνίδι έληξε 2-0.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Γουστάβο Πογέτ) : Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90′ Τζαβέλλας), Μπακασέτας (70′ Γαλανόπουλος), Κωνσταντέλιας (57′ Φούντας), Μασούρας (58′ Πέλκας), Γιακουμάκης (57′ Παυλίδης)

Νέα Ζηλανδία (Ντάρεν Μπάζελεϊ) : Ουντ, Μπίντον (83′ Σούρμαν), Σμιθ, Κακάτσε, Σινγκ (62′ Τζαστ), Στάμενιτς, Πέιν, Γκάρμπετ (71′ Τσάμπνες), Μπελ (71′ Λιούις), Γουντ (46′ Γουέιν), ΜακΚόουατ (83′ Μάτα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected