Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

O Κωνσταντέλιας ξεπέρασε τους Θωμά Μαύρο, Άγγελο Χαριστέα και Ζήση Βρύζα!

Μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. Μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος. Μπορεί να βιώνει μία από τις καλύτερες ημέρες της ποδοσφαιρικής του ζωής. Όπως και να έχει, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας δεν θα λησμονήσει ποτέ το ντεμπούτο του ως βασικός με την Εθνική μας ομάδα, στην 3η του εμφάνιση συνολικά στην καριέρα του.

Κλήθηκε από τον Γκουστάβο Πογέτ, επιλέχθηκε στο αρχικό σχήμα και μέσα σε ένα 10άλεπτο, κατάφερε να «γράφει» μία από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Ένα παιδί που έχει τεράστιο μέλλον και πολύ χρόνο για να προσπαθήσει, να δουλέψει και να τα καταφέρει.

Στο 10ο λεπτό του ματς με τη Νέα Ζηλανδία, πήρε την μπάλα, προέβη σε σέντρα – σουτ και το 1-0 ήταν γεγονός. Το πρώτο του γκολ με την Εθνική μας ομάδα επετεύχθη και κάπως έτσι, ο Κωνσταντέλιας έγινε ο 12ος νεότερος σκόρερ της Ελλάδας ιστορικά.

Ξεπέρασε τον Βαγγέλη Πανάκη και όντας 20 ετών και οκτώ μηνών, συμπεριλαμβάνεται σε μία ιδιαίτερη λίστα για τη χώρα μας, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται φυσικά ο Σωτήρης Νίνης.

Από εκεί και πέρα, το γκολ του Γιάννη Κωνσταντέλια με τη Νέα Ζηλανδία, σηματοδότησε πως σκόραρε σε νεότερη ηλικία με το εθνόσημο από ονόματα – θρύλους για την Εθνική ομάδα και εν γένει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τον Θωμά Μαύρο, που είχε βρει δίχτυα στα 21 του χρόνια, το 1975 απέναντι στη Μάλτα, τον Άγγελο Χαριστέα, που όλοι θυμόμαστε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εξαιτίας του EURO 2004, τον Ζήση Βρύζα, που έφτασε 21 ετών και δύο μηνών για να το καταφέρει και τον Γιώργο Σαμαρά, του οποίου το πέναλτι επί της Ακτή Ελεφαντοστού, έχει μείνει «χαραγμένο» στη μνήμη μας. Τι στιγμή για τον «Ντέλια»…

*Πηγή : BNSports

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected