Κατηγορίες
Super League 2

Ανέβηκε 3ος ο Μακεδονικός, 3-1 τον Απόλλωνα Πόντου (photos)

Ενάμιση μήνα αήττητος παραμένει ο Μακεδονικός, βάζοντας τρεις ακόμα πόντους στο «σακούλι» της φετινής συγκομιδής και σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση του Α Ομίλου της Super League 2, μετά τη νίκη με 3-1 απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου για την 11η αγωνιστική. Τα γκολ πέτυχαν οι Τσιλιγγίρης, Τσουκάνης (πέναλτι) και Μπιανκόνι, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Αμπούντου.

Οι συνθήκες ήταν εξ αρχής δυσμενείς για να παιχτεί ποδόσφαιρο, με τον δυνατό αέρα και κυρίως τις ριπές ανέμου να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, προς τιμήν τους, και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να μείνουν πιστές στο αγωνιστικό τους πλάνο και παρέδωσαν έναν όμορφο αγώνα στους θεατές, με λιγοστές πάντως φάσεις αλλά με τέσσερα γκολ!

Ο χορός των τερμάτων ξεκίνησε στα 45 δευτερόλεπτα, όταν ο Μακεδονικός ξέφυγε εκρηκτικά προς την περιοχή του Κίναλη, ο Σιμόνι πέρασε την μπάλα στον Τσιλιγγίρη και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη σεζόν.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μακεδονικός πάτησε ξανά περιοχή με εξαιρετική συνεργασία με τον Σιμόνι να μην προλαβαίνει να βρεθεί στην πορεία της μπάλας για να εκτελέσει!

Ο Απόλλων πήρε την πρωτοβουλία στην κυκλοφορία της μπάλας, με τους «πράσινους» να επιδιώκουν να κλείσουν τους διαδρόμους και να το πετυχαίνουν αποτελεσματικά, τόσο πριν τον άξονα όσο και γύρω από την περιοχή.

Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενουμένων ήρθε στο 18ο λεπτό, με τον Μουμίν να περνά μια πολύ όμορφη φαλτσαριστή πάσα προς τον Ντε Τομάς και τον Ισπανό φορ να αστοχεί στην προβολή του από τη μικρή περιοχή, με τον αέρα να τον εμποδίζει να κάνει καλή επαφή με την μπάλα!

Στο 25′, μετά από αποτελεσματική πίεση ψηλά, ο Μακεδονικός έκλεψε, ο Τσιλιγγίρης πλάσαρε τον Κίναλη που έκανε επαφή με τη μπάλα και ανέκοψε την ταχύτητα της. Ο Αμαραντίδης έτρεξε να την απομακρύνει πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας, όμως την έστειλε στα δίχτυα μετά από σπρώξιμο του Ραμίρεζ, που σωστά καταλόγισε ως φάουλ η διαιτητής Τσιοφλίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι έφεραν στο παιχνίδι τον Σαχόλι ενώ έχασαν με τραυματισμό τον Αγουάδο μόλις στο 50′. Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Απόλλων δυσκολευόταν να βρει μονοπάτι για την περιοχή του Περντρέου, στο 59′ ο Αμπούντου έδωσε λύση με ένα εξαιρετικό συρτό σου έξω από την περιχοή, γράφοντας το 1-1!

Η αντίδραση των «πρασίνων» ήταν άμεση, ανεβάζοντας τόσο τις γραμμές όσο και τα επίπεδα πίεσης προς τους αντιπάλους τους. Η προσπάθεια καρποφόρησε όταν ΤσιλιγγίρηςΖαφειράκης και Σιμόνι συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο – στην τελευταία ενέργεια του πριν αντικατασταθεί από τον Μπιανκόνι – να κερδίζει πέναλτι όταν προσπέρασε τον τερματοφύλακα Κίναλη και πλάσαρε προς την εστία, με τον Αμαραντίδη να παρεμβαίνει πάνω στη γραμμή και τη διαιτητή Τσιοφλίκη να καταλογίζει πέναλτι για χέρι! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσουκάνης και έγραψε το 2-1 πλασάροντας εύστοχα!

Οι προσθήκες των Λεωνιδόπουλου και Μπιανκόνι αμέσως μετά τόνωσαν τον Μακεδονικό στο αμυντικό κομμάτι, με αρκετή πίεση που δυσκόλευε τους φιλοξενούμενους. Το ίδιο στοιχείο ενίσχυσε και η είσοδος του Μπουλάτοβιτς, με τους παίκτες του Στέλιου Μαλεζά να διαχειρίζονται το παιχνίδι και να ψάχνουν με αρκετή επιθετικότητα το τρίτο γκολ. Αυτό θα μπορούσε να έχει έρθει στο 78′, όταν οι «πράσινοι» έκλεψαν και πάλι την μπάλα έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, ο Χάσεκ βγήκε απέναντι στον Κίναλη και πάσαρε στον Ραμίρεζ για ένα εύκολο τέρμα, όμως ο Κολομβιανός άργησε να εκτελέσει και είδε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να του παίρνει τη μπάλα από τα πόδια.

Τελικά, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ξανά μετά από αποτελεσματική πίεση ψηλά, ο Μπιανκόνι επωφελήθηκε από το λάθος του Αμαραντίδη, προσπέρασε τον Κίναλη και πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα!

Με αυτό το τρίποντο, ο Μακεδονικός συνεχίζει αήττητος στην έδρα του (2 νίκες – 3 ισοπαλίες), αήττητος τον τελευταίο ενάμιση μήνα (επί έξι αγωνιστικές) και, πλέον, τρίτος στη βαθμολογία, πίσω από ΑΕΛ και Λεβαδειακό.

δείτε φωτογραφίες στο makedonikos.gr

Συνθέσεις

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς): Περντρέου, Χασάνογλου, Πέδρο Λούκας, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Χάσεκ, Τσιλιγγίρης (79′ Μπουλάτοβιτς), Ραμίρεζ (88′ Λυμπεράκης), Ζαφειράκης (67′ Λεωνιδόπουλος), Σιμόνι (67′ Μπιανκόνι)

Απόλλων Πόντου (Σιρίλ Καλί): Κίναλης, Κάρδαρης, Καλογέρης, Ντιαλόσι, Αμαραντίδης, Μουμίν, Αγουάδο (50 λ.τρ. Κωστίκας), Αμπούντου, Αλμπάνης, Μπλανκ, Ντε Τομάς (46′ Σαχόλι)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Λεβαδειακός 9 7 1 1 12 5 7 22
2 ΑΕΛ 8 5 2 1 11 6 5 17
3 Μακεδονικός 9 4 4 1 14 10 4 16
4 Νίκη Βόλου 9 5 0 4 14 8 6 15
5 Αναγέννηση Καρδ 9 4 2 3 10 8 2 14
6 Κοζάνη 8 4 1 3 6 5 1 13
7 Ηρακλής 9 3 2 4 8 8 0 11
8 Αιολικός 9 3 2 4 10 14 -4 11
9 ΠΑΟΚ Β 8 3 1 4 11 10 1 10
10 Καμπανιακός 8 2 0 6 8 16 -8 6
11 Απόλλων Πόντου 9 1 2 6 5 15 -10 5
12 ΑΕΚ Β 7 1 1 5 7 11 -4 4

*με στοιχεία από το metrosport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected