Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Τρομερή ανατροπή στα τελευταία λεπτά για τον Παναιτωλικό (vids)

Τρομερό ματς υπό βροχή στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να επιστρέφει από το εις βάρος του 0-2 και να παίρνει στο τέλος τη νίκη, που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Athens Kallithea απέδειξε για ποιο λόγο θεωρείται από τα φαβορί για άνοδο στη Super League. Προηγήθηκε με δύο γκολάρες, των Μουστακόπουλου και Ματίγια, βάζοντας δύσκολα στον Παναιτωλικό, ο οποίος προερχόταν από την ευρεία νίκη κόντρα στην Κηφισιά για το πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, με τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Γιάννης Πετράκης, η πλάστιγγα έγειρε στην πλευρά των γηπεδούχων, που μείωσαν στο 63′ με τον Μαυρία και στα τελευταία πέντε λεπτά πέτυχαν άλλα δύο γκολ (Ζοάο Πέδρο και Καρέλη) παίρνοντας προβάδισμα για πρόκριση.

Το φιλμ

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, και κατάφεραν να προηγηθούν στο 21ο λεπτό, με πολύ ωραίο σουτ του Μουστακόπουλου. Ο Ματίγια έστρωσε την μπάλα στον Έλληνα χαφ, και εκείνος την έστειλε… συστημένη στο «Γ» του Στεργιάκη, κάνοντας το 0-1.

Η ομάδα της Καλλιθέας μεγάλωσε το προβάδισμά της στο 50ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ματίγια έφερε την μπάλα στο δεξί και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ σημείωσε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του.

Ο Παναιτωλικός έπρεπε να βγάλει αντίδραση, καθώς το 0-2 θα ήταν ένα δύσκολο σκορ για να ανατραπεί στη ρεβάνς. Τελικά, οι γηπεδούχοι δε βρήκαν μόνο τα ψυχικά αποθέματα να μπουν ξανά στο ματς, αλλά –εν τέλει- να το γυρίσουν «τούμπα».

Αρχικά, ο Μαυρίας έβαλε ξανά την ομάδα του στο… κόλπο, μειώνοντας με δυνατό διαγώνιο σουτ στο 63’.

Μετά το 1-2, το παιχνίδι απέκτησε «τρελό» ρυθμό. Ο Παναιτωλικός είχε ανεβάσει αρκετούς παίχτες στα αντίπαλα καρέ, ψάχνοντας για την ισοφάριση και έφτασε σε αυτή στο 88’. Ο Τορεχόν εκμεταλλεύτηκε μια σέντρα του Μαυρία και με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-2.

Όμως, οι Αγρινιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φρεντερίκο Ντουάρτε εξαπέλυσε μια… οβίδα που σταμάτησε στο δοκάρι του Βοσνιάδη, αλλά ο Καρέλης (που έκανε την επανεμφάνισή του μετά από δύο μήνες) πήρε το ριμπάουντ και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή.

Συνθέσεις

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μλάντεν, Ντουάρτε, Στάγιτς (76’ Λιάβας), Μαυρίας, Μπουζούκης (57’ Τσιγγάρας), Μπαλντασάρα (64’ Μπελεβόνης), Ξενιτίδης (46’ Φ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Ντίας (46’ Καρέλης), Ζοάο Πέδρο

Athens Καλλιθέα (Αλέκος Βοσνιάδης): Βοσνιάδης, Μεχίας, Βασιλόγιαννης (76’ Λουκίνας), Ματίγια (62’ Τσιντώνης), Ντεμέτριους (86’ Ποζατζίδης), Μανθάτης (86’ Ρομαό), Σίλβα (75’ Μπουλούλης), Βλάχος, Μουστακόπουλος, Κυνηγόπουλος, Ουές

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 5/12

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός  0-2
Παναιτωλικός – Athens Kallithea  3-2

Τετάρτη 6/12

ΑΕΛ – Ατρόμητος (15.30)
ΟΦΗ – Κηφισιά (17.30)

Πέμπτη 7/12

Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου (15.00)
ΠΑΟΚ – Βόλος (19.00)

Τετάρτη 10/1/2024

ΑΕΚ – Άρης (19.30)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected