Κατηγορίες
Αθλήματα

Στους «4» του «Νίκος Σαμαράς» ο ΠΑΟΚ

Την πρόκριση στους «4» του League Cup «Νίκος Σαμαράς» πήρε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στη Μίκρα του Άθλου Ορεστιάδας με 3-1, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του θεσμού.

Στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να προσπαθούν να βρουν τα… πατήματά τους, στο νέο γήπεδο, 6-6. Η συνέχεια ήταν και πάλι ισορροπημένη, με τον Δικέφαλο να θέλει να ανεβάσει την απόδοσή του, 10-10. Σ’ εκείνο το σημείο, οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν την υποδοχή των φιλοξενούμενων, κάτι το οποίο τους έδωσε σερί πόντων, και προβάδισμα στο σκορ, 14-12. Ο Δικέφαλος ανέβασε περισσότερο την απόδοσή του, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα σε κομβικό σημείο, 19-12. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στον Άθλο, κατακτώντας το σετ με 25-17, 1-0.

Σετ… οριακών καταστάσεων ήταν το δεύτερο, το οποίο ήταν άκρως ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να είναι καθ όλη τη διάρκεια του μαζί στο σκορ. Στους πρώτους πόντους, μπορεί ο Άθλος να είχε μία μικρή διαφορά, 8-11, ωστόσο ο Δικέφαλος έβγαλε αντίδραση και την ανέτρεψε, 12-11. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με το σετ να οδηγείται σε… παράταση, 24-24, αφού ο ΠΑΟΚ «έσβησε» προηγουμένως τα δύο σετ μπλοκ του Άθλου στο 22-24. Σ’ εκείνο το σημείο, η μία ομάδα «έσβηνε» τα σετ-μπολ της άλλης, έως και το 27-27. Εκεί, με επίθεση Τρούχτσεβ και μπλοκ του Γάτση, ο ΠΑΟΚ έκανε το 29-27, διαμορφώνοντας το 2-0 στα σετ.

Γεμάτο ήταν και το τρίτο σετ, με τις δύο ομάδες να έχουν στους πρώτους πόντους τα δικά τους καλά διαστήματα. Ο Άθλος ξεκίνησε καλύτερα, 4-7, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή. 11-10. Στη συνέχεια το σετ ισορρόπησε, με τον Άθλο να διατηρεί μία μικρή διαφορά, 13-15, την οποία και πάλι ανέτρεψε ο Δικέφαλος, 19-17. Στην τελική ευθεία, ο ΠΑΟΚ βρήκε ματς-μπολ, 24-23, ωστόσο ο Άθλος οδήγησε και το τρίτο σετ σε… παράταση, 24-24. Σ’ εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε ματς-μπολ, ο Άθλος με τη σειρά του, σετ-μπολ, 26-26. Στις λεπτομέρειες ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με 26-28 μείωσαν σε 2-1.

Κυρίαρχος μπήκε ο ΠΑΟΚ στο τέταρτο σετ, θέλοντας να… τελειώσει το παιχνίδι, και να μην μπει σε περαιτέρω… περιπέτειες, 10-4. Κρατώντας σε υψηλό τέμπο την απόδοσή του, ο Δικέφαλος αύξανε όλο και περισσότερο την διαφορά, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Άθλο, 17-11. Στην τελική ευθεία, ο ΠΑΟΚ διατήρησε τη διαφορά… ασφαλείας, κερδίζοντας το παιχνίδι με 3-1 σετ, το οποίο του έδωσε και την πρόκριση στα ημιτελικά του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλο του για τους «4» του θεσμού, μέσω κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected