Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τρομερή παράσταση του ΠΑΟΚ, έσπασε ένα σπουδαίο ρεκόρ! (vids)

Μια ακόμα μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά πρόσφερε στους φίλους του ο ΠΑΟΚ!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν καταιγιστική κόντρα στην Ελσίνκι και πέτυχε ένα σπουδαίο ρεκόρ, καθώς ολοκλήρωσε με πέντε νίκες σε ευρωπαϊκό όμιλο, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ ξανά άλλη ελληνική ομάδα. Παράλληλα, οι 16 πόντοι που συγκέντρωσε συνιστούν κορυφαία εκτός των συνόρων επίδοση για σύλλογο της χώρας μας!

Ο “δικέφαλος” επικράτησε με 4-2 της Ελσίνκι στην Τούμπα, πήρε και τυπικά την πρωτιά και ετοιμάζεται για τη φάση των “16” του Conference League.

Το φιλμ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και πρόλαβαν να χάσουν δυο καλές ευκαιρίες – στο 1’ με Κωνσταντέλια και στο 5’ με Τάισον – πριν έρθει ένα κρύο γκολ κόντρα στη ροή του ματς. Στο 6’, ο Ραντούλοβιτς με ωραίο πλασέ στη γωνία έκανε το 0-1 ανεβάζοντας τον βαθμό δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ.

Στο 14’ ήρθε μια μεγάλη διπλή φάση για την ισοφάριση. Μετά από κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Μιχαηλίδης εξ επαφής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, και στη συνέχεια της φάσης ο Τόμας νικήθηκε από τον Μένπαα.

Στο 31’ ο Ντεσπόντοφ απείλησε με δυνατό πλασέ, ενώ στο 33’ ήταν η σειρά του Κωνσταντέλια να ξοδέψει μια μοναδική ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ σουτάροντας μόνος από θέση βολής.

Τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους στο 37’. Ένα γύρισμα του Μεϊτέ στο σημείο του πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στον Οζντόεφ με δυνατό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε ένα λάθος του Τόμας στις καθυστερήσεις, καθώς ο Κέσκινεν έστειλε την μπάλα άουτ, έτσι το 1-1 ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δυο αντίπαλοι στα αποδυτήρια.

Χωρίς αλλαγές αλλά με ένα γρήγορο γκολ άρχισε το δεύτερο μέρος. Στο 47’, μετά από ένα “τσαφ” του Κέσκινεν εντός περιοχής και κλέψιμο του Τόμας, ο Κωνσταντέλιας με αριστερό σουτ έκανε το 2-1.

Ο Δικέφαλος ήταν αποφασισμένος να “καθαρίσει” το ματς και στο 53’ ήρθε το τρίτο γκολ. Μετά από σέντρα του Ντεσπόντοφ και σουτ του Μιχαηλίδη, ο Τοΐβιο ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-1.

Στο 56’ ο Τάισον, μετά ωραίο συνδυασμό με τον Τόμας, έκανε το πλασέ αλλά ο Μένπαα απέκρουσε με υπερένταση. Ο Φινλανδός κίπερ έσωσε πάνω στη γραμμή και στη φάση του 67’ μετά από κοντινό τελείωμα του Κεντζιόρα.

Στο 70’ ήρθαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου με τους Μπάμπα, Βιεϊρίνια και Μάρκος Αντόνιο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ακολούθησαν και οι είσοδοι των Μουργκ-Τζίμα. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς, ο ΠΑΟΚ έψαξε κι άλλα γκολ, έχασε ευκαιρίες με τελειώματα των Ντέλια, Μεϊτέ και Τόμας, και τελικά ήρθε ο Μουργκ στο 85′ με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 4-1.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Χετεμάι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι γράφοντας το 4-2.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (71′ Μπάμπα), Κεντζιόρα (71′ Βιερίνια), Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Μεϊτέ, Οζντόεφ (71′ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75′ Μουργκ), Μπράντον (80′ Τζίμας)

Ελσίνκι (Τόνι Κορκεκούνας) : Μένπαα, Χαμαλάινεν, Τοΐβιο, Ντα Γκράτσα, Κέσκινεν (66′ Ολίλα), Σοΐρι, Κανελλόπουλος (66′ Κουασίβι), Λίνγκμαν, Μπαντέ, Χόστικα (66′ Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (66′ Ολουσάνια)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected