Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Παναθηναϊκός δεν “μάτωσε” τα δίχτυα, αποχαιρέτισε την Ευρώπη (vids)

Οδυνηρή η αποψινή βραδιά για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” έχασαν καταιγισμό ευκαιριών, δέχτηκαν δύο τέρματα σε ανύποπτες στιγμές και μοιραία έμειναν εκτός Ευρώπης.

Παιχνίδι-τελικός για τον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το βράδυ της Πέμπτης, για τον τελευταίο αγώνα των ομίλων του Europa League. Η ομάδα από το Ισραήλ «μάζεψε» τον βαθμό στο εξ αναβολής παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ την περασμένη εβδομάδα και ο όμιλος έχει πάρει… φωτιά.

Δυστυχώς, η ήττα του Παναθηναϊκού τον αφήνει εκτός Ευρώπης, καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου.

Το φιλμ

Πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε για τον Παναθηναϊκό, με τον Αϊτόρ να τσιμπάει την μπάλα από ένα γρήγορο εκτελεσμένο πλάγιο και να βγαίνει σε καλή θέση για να πλασάρει προς την εστία, όμως η μπάλα πέρασε άουτ στο 4’.

Στο 13’ ήρθε η πρώτη τελική για τους Ισραηλινούς, με τον Τσέρι να επιχειρεί ένα σουτ έξω από την περιοχή και τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει με χαρακτηριστική άνεση. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, με ατομική ενέργεια ο Βιλένα είχε και αυτός τη δική του ευκαιρία για να εκτελέσει, αλλά η μπάλα κατέληξε αρκετά εκτός εστίας.

Από μία αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και την ομάδα να αγωνίζεται με 10 παίκτες, λόγω προσωρινής απουσίας του Αϊτόρ, ο Κορνού βγήκε από τα αριστερά με τον Παλάσιος να μην μπορεί να τον κόψει και με ένα γέμισμα στην περιοχή βρήκε τον Ντέιβιντ ο οποίος ήταν αμαρκάριστος και έπιασε μια κεφαλιά ολομόναχος, με τον Λοντίγκιν να μην κάνει έξοδο και το «τριφύλλι» βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 και την πλάτη στον τοίχο στο 21ο λεπτό.

Σε αντεπίθεση για τη Μακάμπι στο 32’, έφυγε ο Πιερό, και βγήκε φάτσα φόρα με το τέρμα, όμως το σουτ του μέσα από τη μεγάλη περιοχή κόντραρε στον Σένκεφελντ και έκοψε τις προϋποθέσεις. Σε νέα, οργανωμένη επίθεση, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ακόμα μια τελική στο 45’, με τον Ντέιβιντ να πιάνει μια κεφαλιά, αλλά η εκτέλεση δεν ήταν καλή και η άμυνα έλεγξε.

Πολύ καλή ανάπτυξη από τα αριστερά με τον Χουάνκαρ είχε το «τριφύλλι», με τον Ισπανό να βγάζει μια σέντρα για το δεύτερο δοκάρι, εκεί που ερχόταν ο Παλάσιος, αλλά ο εξτρέμ των γηπεδούχων πλάσαρε άσχημα στην κίνηση στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ένα λεπτό αργότερα ο Ιωαννίδης πήρε την κίτρινη κάρτα από τον Σούτγκρεν και εκτέλεση φάουλ σε πολύ καλό σημείο, με τον Μπερνάρντ όμως να εκτελεί και την μπάλα να κοντράρει στο τοίχος.

Τεράστια ευκαιρία για τους «πράσινους» με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Παλάσιος να ευνοείται από λάθος της αντίπαλης άμυνας και βγήκε φάτσα με τον Κεούφ, με την μπάλα όμως να καταλήγει πολύ ψηλά.

Ακόμα μια φάση που… κόβει την ανάσα, με τον Αϊτόρ να στοχεύει το δεύτερο δοκάρι από κόρνερ και τον Γεντβάι να πιάνει μια κεφαλιά, που «ξύρισε» το κάθετο δοκάρι στο 52’. Μόλις τέσσερα λεπτά πέρασαν για να έρθει ακόμη πιο κοντά με το γκολ ο Παναθηναϊκός, με τον Αϊτόρ να εκτελεί απευθείας φάουλ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση.

Αδιανόητες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό στο 64’, προερχόμενο και πάλι από κόρνερ, με τον Κεούφ να βρίσκει την μπάλα, τον Ιωαννίδη να πιάνει μια κεφαλιά για τον Αράο, ο οποίος ήθελε μόλις μερικά εκατοστά για να βρει την μπάλα με το πόδι για να τη στείλει στην άδεια εστία της Μακάμπι.

Ο ρυθμός για τους γηπεδούχους ήταν ασταμάτητος, πολιορκώντας συνεχόμενα την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να… πίνει νερό. Ο Μαντσίνι με μια τρομερή ενέργεια στο 70’, διείσδυσε στην αντίπαλη περιοχή προσπερνώντας τους πάντες, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας είχε απάντηση και πάλι.

Ο Τσέρι στο 75ο λεπτό, βγήκε κερδισμένος από απανωτές αναποδιές για τους «πράσινους», πάτησε περιοχή και… εκτέλεσε το τέρμα με επιτυχία για το 2-0. Η φάση ελέγχθηκε για περίπου τρία λεπτά, όμως ο VAR δεν βρήκε κάτι μεμπτό για να καταλογίσει και έτσι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ.

Μετά κόπων και βασάνων, μετά από αλλεπάλληλες ευκαιρίες, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρήκε γκολ στο 89ο λεπτό του παιχνιδιού, με τον Ιωαννίδη να βρίσκει… κατά λάθος την μπάλα με το πρόσωπο και να τη στέλνει στα δίχτυα για να μειώσει σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (80’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Αράο, Βιλένα (69’ Τσέριν), Μπερνάρντ, Παλάσιος (69’ Μαντσίνι), Αϊτόρ (88’ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Μακάμπι Χάιφα (Μεσάι Ντεγκό) : Κεούφ, Σούντγκρεν (46’ Φέινγκολντ), Γκέρσον, Σεκ, Κορνού (79’Ποντγκορεάνου), Τσέρι (79’ Χαλαϊλί), Καφουμάνα, Μοχάμεντ (32’ Τζαμπέρ), Χαγκάγκ, Ντέιβιντ (67’ Ρεφαέλοφ), Πιερό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected