Κατηγορίες
Διάφορα

Σάλος με το “ιερό σφυρί” σε πλειστηριασμό α’ κατοικίας από Μητροπολίτη της Κρήτης!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο neakriti.gr ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών Καταναλωτών, Βαγγέλης Κρητικός, το σπίτι, που αποτελούσε την α’ κατοικία του μικρομεσαίου τουριστικού πράκτορα και ήταν και η μοναδική κατοικία βγήκε σε πλειστηριασμό από fund.

Το αρχικός χρέος του οφειλέτη ήταν 45.000 ευρώ από δάνειο Τραπέζης όμως αυτό είχε φτάσει πλέον στα 120.000 ευρώ.

Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης από την κίνηση Μητροπολίτη του νησιού να συμμετέχει ως πλειοδότης σε πλειστηριασμό φτάνοντας μάλιστα να προσφέρει και αντίτιμο 296.000 ευρώ για την α’ κατοικία μικρομεσαίου τουριστικού πράκτορα! Το σπίτι βεβαίως το χτύπησε με 310.000 ευρώ φαρμακοποιός και δεν πέρασε στο Επιμορφωτικό Κέντρο Πολιτισμού της Μητρόπολης που εκπροσωπούσε ο ίδιος ο Δεσπότης δίνοντας τις προσφορές.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση πως είναι δυνατόν να συμμετέχει σε πλειστηριασμό που έβγαλε fund στον αέρα. Την ίδια στιγμή η ανησυχία που προκλήθηκε στους κόλπους της Εκκλησίας είναι φανερή πλέον μετά την αποκάλυψη στο Ράδιο 9.84 του Ομίλου της Κρήτη TV από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών – Καταναλωτών Ελλάδας Βαγγέλη Κρητικό ο οποίος τόνισε ότι κάθε βδομάδα 2.000 με 2.5 χιλιάδες είναι οι πλειστηριασμοί, αποκαλύπτοντας πως στην Κρήτη πρόσφατα βγήκε στο σφυρί κατοικία μη δυνάμενου οφειλέτη με πολυμελή οικογένεια, όπου η κατοικία κατέληξε σε αγοραστή φαρμακοποιό, αλλά το πιο προκλητικό όπως είπε ήταν πως ανάμεσα στους μετέχοντες στον πλειστηριασμό για την αγορά του ακινήτου ήταν και εκπρόσωποι από Νομικό Πρόσωπο Μητρόπολης που υπάγεται στην Εκκλησία Κρήτης.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε άμεση αντίδραση από πλευράς του εκκλησιαστικού κύκλου της Κρήτης με πρόθεση να πληροφορηθούν τις ενέργειες του Δεσπότη!

Όπως έγραψε το neakriti.gr η Μητρόπολη και δύο ακόμη ιδιώτες «κονταροχτυπήθηκαν» στον πλειστηριασμό για το ποιος θα «χτυπήσει» και θα κατοχυρώσει το σπίτι του μικρομεσαίου. Εν τέλει αυτό κατοχυρώθηκε σε φαρμακοποιό που ήταν αποφασισμένος να το πάρει!

Στην ιδιοκτησία του οφειλέτη βρισκόταν ένα κτίσμα 200 τ.μ ηλικίας 100 ετών που ήταν κληρονομιά από τον προπάππου του και φυσικά είχε κηρυχθεί διατηρητέο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected