Η Ραφαέλα Πεταλωτή και η Μαρία-Ελένη Μούγιου εντάχθηκαν στις ακαδημίες της Βαλένθια!

Σπουδαία στιγμή για το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα! Δύο Ελληνίδες παίκτριες, η Ραφαέλα Πεταλωτή από την Ολυμπιάδα Υμηττού και η Μαρία Ελένη Μούγιου από τον Φείδωνα Άργους εντάχθηκαν στην ακαδημία της Βαλένθια, μια από τις πιο φημισμένες σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Συγκεκριμένα η FIFA την κατατάσσει στη θέση Νο. 4 στον κόσμο, με τον ισπανικό σύλλογο να προχωρά στην απόκτηση των δύο Ελληνίδων παικτριών κάτω των 17 ετών και να αναφέρει στην ενημέρωσή του:

«Σε μια σπουδαία στιγμή για το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα, το Διεθνές Τμήμα της Ακαδημίας της Βαλένθια, ανακοινώνει την άφιξη των δύο πρώτων ταλαντούχων παικτριών κάτω των 17 ετών, οι οποίες κατάγονται από την Ελλάδα.

Η Ραφαέλα Πεταλωτή από την Ολυμπιάδα Υμηττού και η Μαρία Ελένη Μούγιου από τον Φείδωνα Άργους και οι δύο παίκτριες της Εθνικής Ελλάδος Κ17, επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στη φημισμένη Ακαδημία, η οποία βάσει έρευνας της FIFA, είναι η τέταρτη καλύτερη στην Ευρώπη.

Η Ακαδημία της Βαλένθια συνεχίζει να σηματοδοτεί σημαντικά βήματα προόδου για την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμμετοχικότητας στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η απόφαση να καλωσορίσουμε τις δύο ταλαντούχες ποδοσφαιρίστριες είναι απόδειξη της δέσμευσης της Βαλένθια να καλλιεργεί το ταλέντο σε παγκόσμια κλίμακα και να παρέχει ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε ένα προπονητικό περιβάλλον παγκόσμιας κλάσης.

Το Διεθνές Τμήμα στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Τόλια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό και στη διευκόλυνση της συμπερίληψης της Ραφαέλας και της Μαρίας Ελένης στα δοκιμαστικά που έγιναν στη Βαλένθια. Τα κορίτσια συμμετείχαν στα Camp Ταλαντούχων Ποδοσφαιριστών/στριων που διοργανώνει η Valencia CF Academy Greece σε συνεργασία με ακαδημίες συλλόγων σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Γιώργος Τόλιας, Διευθυντής του Διεθνούς Τμήματος στην Ελλάδα, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, δηλώνοντας: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που η Ραφαέλα και η Μαρία Ελένη προσκλήθηκαν για Trial μιας εβδομάδας στην Ακαδημία της Βαλένθια. Η πρόσκληση τους όχι μόνο αναδεικνύει το αυξανόμενο ταλέντο στο ποδόσφαιρο γυναικών στη χώρα μας αλλά υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευση της Βαλένθια να προωθήσει τη συμμετοχή και τη διαφορετικότητα στο άθλημα. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική στιγμή τόσο για τους παίκτες όσο και για την Ακαδημία, και ανυπομονούμε να δούμε την εξέλιξη και την επιτυχία τους τα επόμενα χρόνια.”

Τόσο η Ραφαέλα Πεταλωτή όσο και η Μαρία Ελένη Μούγιου έχουν επιδείξει εξαιρετικές ικανότητες και αποφασιστικότητα στους συλλόγους τους, αρπάζοντας την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους και σε διεθνή σκηνή. Το ταξίδι τους στη Βαλένθια δεν είναι μόνο ένα προσωπικό επίτευγμα αλλά και μια αναπαράσταση των βημάτων που γίνονται για την παροχή ίσων ευκαιριών στις αθλήτριες στο ποδόσφαιρο.

Η Ακαδημία Βαλένθια είναι γνωστή για τη δέσμευσή της στην ανάπτυξη παικτών και έχει μια πλούσια ιστορία στην καλλιέργεια ταλέντων που έχουν καταφέρει να επιτύχουν στα υψηλότερα επίπεδα του αθλήματος. Η συμπερίληψη της Ραφαέλα και της Μαρίας είναι μια αντανάκλαση της αφοσίωσης της ακαδημίας στην ενίσχυση της ποικιλόμορφης και χωρίς αποκλεισμούς ποδοσφαιρικής κοινότητας».

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected