Basket

Μεγάλη νίκη με τρίποντο του Γριγκόνις για τον Παναθηναϊκό! (vid)

Με τον Μάριους Γκριγκόνις να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή ο Παναθηναϊκός νίκησε με 91-90 τη Μονακό για τη 15η αγωνιστική της ΕuroLeague.

Με εξαιρετικούς τους Σλούκα, Βιλντόζα και τον Κέντρικ Ναν να δίνει το σύνθημα στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» έκαναν την ανατροπή κι έφτασαν τις οκτώ νίκες στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση με αιχμή τον Κώστα Σλούκα και τους μαζεμένους πόντους του Μάριους Γκριγκόνις. Το +8 (12-20 στο 8′) δεν κράτησε βέβαια για πολύ αφού η Μονακό αντέδρασε με πολυφωνία στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των «πράσινων» και πήραν προβάδισμα με +3 (21-18 στο 13′) μέσα σε δύο λεπτά, τη στιγμή που ο Ματιάς Λεσόρ φορτωνόταν με φάουλ.  Ο Εργκίν Αταμάν ανακάτεψε την τράπουλα, πλέον όμως δεν είχε τις απαντήσεις στη δράση της περιφερειακής γραμμής της Μονακό, η οποία πήρε έξτρα πόντους από τον Κέμπα Γουόκερ, στον δρόμο για το +8 (47-39) της ανάπαυλας, στην οποία ο Παναθηναϊκός είχε 3/11 τρίποντα, -9 ριμπάουντ (12 έναντι 21) και 10 ασίστ για 6 λάθη.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μέσα από την άμυνα του και να μειώσει με τις επιθετικές λύσεις του Λούκα Βιλντόζα. Στα τελευταία λεπτά όμως, η Μονακό επέβαλλε ξανά τον ρυθμό της έφερε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων με τον Άλφα Ντιαλό να εκτελεί από τα 6.75.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 21-13 μέχρι το 36’ και μείωσαν στους τρεις (80-77), με τον Κέντρικ Ναν ν’ ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του. Το τρίποντο του Σλούκα στο 38’ έφερε το ματς στα ίσια (84-84). Οι δύο ομάδες βάδιζαν μαζί μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Οκόμπο με καλάθι έκανε το 90-88, ωστόσο αστόχησε επίτηδες στη βολή. Στα 2,5’’ που απέμεναν η μπάλα πήγε στα χέρια του Γκριγκόνις που έδωσε τη νίκη στους «πράσινους».

Tα δεκάλεπτα: 19-22, 47-39, 67-56, 90-91.

δείτε το εκπληκτικό τρίποντο του Γριγκόνις :

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected