Κατηγορίες
Αθλήματα

Ελλάδα – Χιλή 1-2: Ήττα στο διπλό και ολική ανατροπή για Χιλή |HIGHLIGHTS

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, παρά την εκπληκτική ανατροπή στο tie-break του 1ου set, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στο δίδυμο Ντανέλα Σεγέλ και Τομάς Μπάριος Βέρα, οι οποίοι επικράτησαν με 6-7(5), 6-3, 10-6 σφραγίζοντας τη νίκη για τη Χιλή με 2-1 την πρώτη στην ιστορία της στο United Cup.

Με τον Τσιτσιπά να μη δείχνει ακόμα έτοιμος, λόγω του τραυματισμού στη μέση κάτι που φάνηκε και μέσα στο παιχνίδι, η Σάκκαρη πήρε περισσότερες μπάλες στο 1ο set κάνοντας εξαιρετική δουλειά. Ωστόσο, το πρώτο break του αγώνα ήρθε από το δίδυμο της Χιλής που προηγήθηκε με 2-1 και στη συνέχεια με 3-1.

Η απάντηση των Σάκκαρη και Τσιτσιπά ήρθε στο 8ο game με το ελληνικό δίδυμο να παίρνει πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 4-4 και αμέσως μετά πέρασαν μπροστά με 5-4. Μάλιστα στο 10ο game είχαν δύο ευκαιρίες για να πάρουν το set χάνοντας δύο set-points.

To set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου αρκετά λάθη έφεραν μπροστά τους Μπάριος-Βέρα και Σεγέλ με 5/1, για να ακολουθήσουν 6 σερί πόντοι από ελληνικής πλευράς και με 7/5 Σάκκαρη και Τσιτσιπάς να κατακτούν το set κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα τα δύο ζευγάρια κρατούσαν το service τους με το καθοριστικό break να έρχεται από την πλευρά της Χιλής μετά το διπλό λάθος της Σάκκαρη με το 5-3 να γίνεται αμέσως μετά στο 6-3 και τη Χιλή να παραμένει “ζωντανή” για τη νίκη.

Το super tie-break ξεκίνησε όπως και το tie-break με τους Τσιτσιπά και Σάκκαρη να μην αποφεύγουν τα λάθη γεγονός που έφερε το δίδυμο της Χιλής μπροστά με 6-3 και τις μπάλες στα χέρια. Με δύο σερί πόντους έφτασαν στο 8-3, αλλά και στο 9-4 με νέο λάθος της Σάκκαρη.

Σεγέλ και Μπάριος-Βέρα είχαν στη διάθεσή τους 5 match-points, ωστόσο ακολούθησαν δύο μίνι breaks που έδωσαν ελπίδες στο ελληνικό δίδυμο που μείωσε σε 9-6 έχοντας την ευκαιρία να μειώσουν ακόμα περισσότερο από το service τους.

Ωστόσο, ένα λάθος πάνω στο φιλέ από τη Σάκκαρη χάρισε τη νίκη στο ζευγάρι από τη Χιλή και στην ομάδα τους με 2-1 βάζοντας “φωτιά” στον 2ο όμιλο του Σίδνεϊ. Στη συνέχεια η Ελλάδα θα αγωνιστεί με τον Καναδά παίζοντας ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο, καθώς θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά.

*με στοιχεία από το Tennis24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected