Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη εμφάνιση Μανδά στη νίκη της Λάτσιο επί της Ρόμα! (vid)

Στο ντέρμπι της Ρώμης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας και σε ένα ματς δίχως πολλές φάσεις και πλούσιο θέαμα, η Λάτσιο πήρε τη νίκη κόντρα στη Ρόμα (1-0). Ο Ματία Τζακάνι ήταν ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, ο οποίος με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έστειλε τους «Λατσιάλι» στους «4».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια σπουδαία ευκαιρία από τις δύο ομάδες. Η Ρόμα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο τα βρήκε… σκούρα στο επιθετικό κομμάτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξή του, ο αγώνας πήρε «φωτιά». Οι οπαδοί των δύο ομάδων, αντάλλαξαν καπνογόνα στις κερκίδες του «Stadio Olimpico», με την ατμόσφαιρα να γίνεται γρήγορα αποπνικτική.

Στην επανάληψη, η Λάτσιο είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα και στο 51ο λεπτό η πίεσή της απέδωσε… καρπούς. Ο Ματία Τζακάνι άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι με εκτέλεση πέναλτι κι έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε ρίσκα, πίεσε ψηλά και προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των τυπικά γηπεδούχων έπαιξε καθοριστικό ρόλο κι έκρινε το αποτέλεσμα.

Στις καθυστερήσεις, οι δύο ομάδες αντίκρισαν από μία κόκκινη κάρτα. Αρχικά, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέδρο άφησε τη Λάτσιο με δέκα παίκτες, ενώ στο 90+10 αποβλήθηκε ο Αζμούν.

Τέλος, το συγκεκριμένο ματς ήταν ξεχωριστό και θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του Χρήστου Μανδά. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, καθώς ο Προβεντέλ είχε πυρετό. Έτσι ο Ιταλός τεχνικός έδειξε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του κι εκείνος τον δικαίωσε, δείχνοντας σταθερότητα σε όλες τις φάσεις που χρειάστηκε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected