Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

O Lucas Necul υπέγραψε στην Athens Kallithea

Η Athens Kallithea ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/1) την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού Λούκας Νεκούλ, με ελεύθερη μεταγραφή.

Είναι πρώην διεθνής με την Εθνική Νέων Αργεντινής με παραστάσεις από τις δύο πρώτες κατηγορίες της Αργεντινής αγωνιζόμενος για την Άρσεναλ Σαραντί και την Deportivo Madryn, ενώ είχε και μία εξαιρετική σεζόν στη Super League 2 με την Ιεράπετρα το 2021/22 προτού επιστρέψει στην πατρίδα του.

Γεννημένος στο Puerto Madryn, ο Νεκούλ ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην Arsenal, σημειώνοντας το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε έναν αγώνα της Primera División τον Απρίλιο 2018. Όταν η ομάδα υποβιβάστηκε, ο Νεκούλ κατέγραψε 17 συμμετοχές με ένα γκολ τη σεζόν 2018/19 για να βοηθήσει την Arsenal να κερδίσει το πρωτάθλημα Nacional B και να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία. Ο Νεκούλ σημείωσε άλλες 12 συμμετοχές για την ομάδα τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι να φύγει για την Ελλάδα τον Ιανουάριο 2022.

Ο Νεκούλ είχε άμεσο αντίκτυπο με το που πήγε στην Ιεράπετρα, πετυχαίνοντας επτά τέρματα με δύο ασίστ σε 17 συμμετοχές στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021/22, αλλά το καλοκαίρι επέστρεψε στην Αργεντινή και στην Deportivo Madryn της γενέτειράς του.

Τη σεζόν 2023, μέτρησε 24 συμμετοχές συνολικά με μία ασίστ για τη Madryn στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής.

Ως διεθνής, συμμετείχε στην U23 της Αργεντινής που κέρδισε στα 2019 Pan American Games, με τον Νεκούλ να σκοράρει στον τελικό εναντίον της Ονδούρας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected