Αθλήματα

Australian Open: Ο Φριτς πήρε ρεβάνς και σταμάτησε τον Τσιτσιπά (vids)

O Τέιλορ Φριτς έχοντας σε εξαιρετική μέρα το service του, αλλά παράλληλα παίζοντας εξαιρετικό τένις επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 7-6(3), 5-7, 6-3, 6-3 μετά από 3 ώρες παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Παράλληλα αυτή η νίκη αυτή ήταν η πρώτη του Φριτς κόντρα σε παίκτη Top-10 σε Grand Slam μετά από 11 αποτυχημένες προσπάθειες, αλλά και 2η συνεχόμενη κόντρα στον Τσιτσιπά, από τον οποίο πήρε ρεβάνς για τον αποκλεισμό του το 2022 στη Μελβούρνη και μάλιστα στον ίδιο γύρο. 

Ο Αμερικανός τελείωσε το ματς με 12 άσους (2 διπλά λάθη), με 70% περασμένα πρώτα service και 86% κερδισμένους πόντους (68/79), σταμάτησε στους 50 winners, έκανε μόλις 19 αβίαστα λάθη (33 ο Τσιτσιπάς), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 11 ευκαιρίες για break. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να κάνουν από ένα μεγάλο hold σβήνοντας από ένα διπλό break-point, με το set να οδηγείται στο tie-break. Εκεί ο Φριτς με δύο mini-break (3/1, 6/3) μετά από λάθη του Τσιτσιπά, έφτασε στην κατάκτηση του set έχοντας το απίστευτο 26/26 κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service. 

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να μην μπορεί να βρίσκει λύσεις στο service του Φριτς, με το ποσοστό των επιστροφών του να φτάνει και το 14%. Ωστόσο, στο 11ο game του 2ου set ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να φτάσει σε break και στη συνέχεια με δύσκολο hold, αφού έσβησε και break-point έκανε το 7-5 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

To 3o σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τον Φριτς να βρίσκει break κατακτώντας τα δύο πρώτα games (2-0), με τον Τσιτσιπά όμως να βγάζει αντίδραση και να ισοφαρίζει σε 2-2, σβήνοντας ακόμα δύο break-points του Φριτς. 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο ο Αμερικανός το έκανε στο 6ο game με μία επιστροφή winners σε δεύτερο service του Τσιτσιπά κάνοντας το 4-2 και στη συνέχεια με love game το 5-2. 

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να μειώσει σε 5-3, για να έρθει ένα ακόμα εύκολο hold από τον Φριτς που πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 2-1. 

Στο 4ο set οι δύο παίκτες κρατούσαν σχετικά εύκολα το service τους παίρνοντας από 3 games (3-3). Η συνέχεια όμως άνηκε στον Φριτς, ο οποίος με δύο breaks κι ένα hold κατέκτησε τα τελευταία 3 games και πήρε τη νίκη, αλλά και το εισιτήριο για τα προημιτελικά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος νωρίτερα διέλυσε τον Μαναρινό με 6-0, 6-0, 6-3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected