Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έγραψε ιστορία η Παλαιστίνη! (vid)

Η Παλαιστίνη πήρε την παρθενική της νίκη σε Κύπελλο Ασίας, κερδίζοντας 3-0 το Χονγκ Κονγκ στην Ντόχα και παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση για τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης!

Άλλη μία ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο χώρα, έγραψε ιστορία στο Κατάρ, με ήρωα τον Οντάι Νταμπάγκ της βελγικής Σαρλερουά, που πέτυχε δύο γκολ, ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Ζεΐντ Κουνμπάρ.

Η ομάδα του Τυνήσιου, Μακράμ Νταμπούμπ, περιμένει πλέον τον αντίπαλό της για τα νοκ–άουτ.

Η ιστορική αθλητική στιγμή για τους Παλαιστίνιους έρχεται καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου μαίνεται στη Γάζα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και ανθρωπιστική κρίση.

Κάποιοι Παλαιστίνιοι παίκτες φέρεται να έχουν χάσει μέλη της οικογένειάς τους ή έχουν συγγενείς παγιδευμένους στη Γάζα, ενώ έχουν μιλήσει για τις δυσκολίες του να παίζουν ενώ δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο σπίτι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, το πλήθος των 6.500 ατόμων στο στάδιο Abdullah bin Nasser bin Khalifa της Ντόχα, υποστήριζε την παλαιστινιακή ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενηθεί αρκετές φορές εκεί ως εξόριστη, όπως και στο Μπαχρέιν, ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο σφύριγμα της λήξης οι παίκτες ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς. Ο αμυντικός Mοχάμεντ Σαλέχ, ο οποίος γεννήθηκε στη Γάζα, δακρυσμένος γονάτισε στο έδαφος, με το πρόσωπό του θαμμένο στο γρασίδι.

Ο Νταμπούμπ, μιλώντας μετά το ματς, τόνισε:

«Συγχαρητήρια στον λαό της Παλαιστίνης για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους παίκτες μου, ήταν ήρωες σήμερα. Με δυνατό ομαδικό πνεύμα, φιλοδοξία μας είναι να προχωρήσουμε πολύ σε αυτό το τουρνουά. Τώρα, χωρίς να έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε δείξει ότι έχουμε ελπίδες και πιστεύω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή τη συγκέντρωση στους επόμενους αγώνες».

*novasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected