Κατηγορίες
Διάφορα

Λαμία: Δυναμική κινητοποίηση αγροτών με δεκάδες τρακτέρ, έριξαν άχυρα στην είσοδο της Νομαρχίας (photos+vid)

Γέμισε από δεκάδες τρακτέρ και αγρότες το κέντρο της Λαμίας, την Παρασκευή (26/1) το μεσημέρι, από τη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι φτάνοντας μέχρι την είσοδο του νεοκλασικού στην πλατεία Ελευθερίας όπου άφησαν και μια μπάλα άχυρο κλείνοντας την είσοδο των γραφείων της ΠΕ Φθιώτιδας.

Δείτε βίντεο

Ενδεικτικό της εντυπωσιακής κινητοποίησης, ήταν ότι τα σταθμευμένα αγροτικά και επαγγελματικά οχήματα, ξεκινούσαν από την πλατεία Ελευθερίας στην αρχή της Διάκου συνέχιζαν στην Υψηλάντη, την Καζούλη και την Καραϊσκάκη, μέχρι την πλατεία Λαού στο ύψος της Κολοκοτρώνη!

Δείτε το βίντεο από την εντυπωσιακή μηχανοκίνητη κινητοποίηση:

Σύμφωνα με μια πρόχειρη καταμέτρηση συμμετείχαν σχεδόν 100 τρακτέρ, εφτά φορτηγά και δέκα ακόμη αγροτικά οχήματα, ενώ το πλήθος που υποστήριξε την κινητοποίηση στην πλατεία, ξεπέρασε τα 150 άτομα.

Τα τρακτέρ είχαν αρχίσει να έρχονται από νωρίς από όλα τα σημεία του νομού.

Η μηχανοκίνητη πορεία είχε τελικό προορισμό τα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου κι εκεί οι αγρότες πέταξαν μπάλα με άχυρο και άδειασαν ένα σακί καλαμπόκι.

Δείτε το βίντεο:

Πριν εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους με τον παραπάνω τρόπο, οι αγρότες συνομίλησαν με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό στον οποίο κατέθεσαν και τα αιτήματά τους.

Δείτε βίντεο:

Οι αγρότες παραμένουν με το πόδι στο γκάζι, παρατάσσοντας κάποια από τα τρακτέρ στον παράδρομο της εθνικής οδού στην Ανθήλη, ενώ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον καθορισμό περαιτέρω δυναμικών κινητοποιήσεων.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση των αγροτών στο LamiaReport

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected