Διάφορα - Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: «Όποιος έχει χρήματα, θα πληρώνει και θα χειρουργείται νωρίτερα» (vid)

Ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας (29/1), δήλωσε μεταξύ άλλων πως όσοι ασθενείς έχουν χρήματα θα πληρώνουν και θα υποβάλλονται σε απογευματινά χειρουργεία, χωρίς να περιμένουν τη μεγάλη αναμονή.

Αναφερόμενος απόλυτα σε αριθμούς και όχι σε ανθρώπους που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Εγώ που περιμένω να χειρουργηθώ, παραδείγματος χάρη, για τη χολή μου και έχω το νούμερο 30 αλλά δεν έχω χρήματα να πληρώσω ούτε στο απογευματινό χειρουργείο ούτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αν από τη λίστα που είναι μπροστά μου, των 30 χειρουργείων, οι 10 πάνε στο απογευματινό χειρουργείο, εγώ από εκεί που έχω το νούμερο 30, θα έχω το νούμερο 20. Και θα πάω, αντί για δύο μήνες, σε έναν μήνα.

Άρα, εγώ που δεν έχω καθόλου χρήματα ωφελούμαι από το γεγονός ότι μειώνεται η λίστα καθώς θα χειρουργηθώ γρηγορότερα. Ο ενδιάμεσος που έχει χρήματα να πληρώσει το απογευματινό χειρουργείο ωφελείται γιατί πληρώνει κάτι λιγότερο από το ιδιωτικό νοσοκομείο ώστε να μπορεί να πάει να χειρουργηθεί γρηγορότερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχές Μαρτίου θα επικαιροποιηθούν τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια:

«Έχουμε, δηλαδή, για την κάθε επέμβαση συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, αυτό που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, αυτό που πληρώνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το ποσοστό που προβλέπεται στη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ και ο ασθενής θα πληρώνει αυτό που προβλέπεται στην ιδιωτική του συμμετοχή, όπως θα πλήρωνε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected