Αθλήματα

Υποχώρησαν στο ranking οι τενίστες μας, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στη 10η θέση

Τα αποτελέσματα του Australian Open έβαλαν “φωτιά” στο Top 4 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού πλέον 1.545 βαθμούς χωρίζουν το Νο.1 από το Νο.4! Νέο career high για τον Hubert Hurkacz, υποχώρησε στο Νο.10 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Όπως αναφέρει το tennisnews, μπορεί να μην άλλαξε κάτι στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, με τους Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev και Jannik Sinner να παρέμειναν μ’ αυτή τη σειρά στις πρώτες 4 θέσεις, ωστόσο τα αποτελέσματα του Australian Open μείωσαν όλες τις διαφορές και οι επόμενοι μήνες αναμένονται συναρπαστικοί, όσον αφορά τη μάχη για το Νο.1.

Ο Sinner, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της χρονιάς και προς το παρόν είναι στο Νο.1 του Race, απέχει πλέον 1.545 βαθμούς από το Νο.1 και τον Djokovic, παρότι δεν κέρδισε κάποια θέση και παρέμεινε στο Νο.4. Ο Alcaraz απέχει 600 βαθμούς από τον Σέρβο, ενώ ο Medvedev 1.090.

Σταθεροί έμειναν και οι Andrey Rublev και Alexander Zverev, στο Νο.5 και στο Νο.6 αντίστοιχα, με τον Zverev να βγαίνει κερδισμένος αφού μείωσε τη διαφορά του από το Top 5 στους 20 βαθμούς.

Από μια θέση κέρδισαν Holger Rune και Hubert Hurkacz, σε Νο.7 και Νο.8 αντίστοιχα. Για τον Πολωνό είναι και νέο career high. Τρεις θέσεις κέρδισε ο Taylor Fritz στο Νο.9, ενώ 3 θέσεις έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχασε 1.000 βαθμούς μετά το Australian Open και υποχώρησε στο Νο.10 του κόσμου, συνεχίζοντας πάντως να είναι στο Top 10, όπου βρίσκεται συνεχόμενα από τον Μάρτιο του 2019.

Στο Νο.7 του κόσμου η Zheng, έπεσε στο Νο.9 η Σάκκαρη

Η Qinwen Zheng είναι το νέο μέλος του Top 10 της WTA, με την πρώτη της είσοδο να τη φέρνει στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης. Υποχώρησε στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη, μειώνει τη διαφορά από την κορυφή η Aryna Sabalenka.

Η Zheng έκανε μια φανταστική πορεία μέχρι τον τελικό του Australian Open – χωρίς να έχει φτάσει πιο μακριά από τα προημιτελικά σε major στο παρελθόν – με αποτέλεσμα να κάνει την άνοδο της εβδομάδας, κερδίζοντας 8 θέσεις και φτάνοντας στο Νο.7 του κόσμου.

Είναι η πρώτη είσοδος της 21χρονης Κινέζας στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και βελτίωσε το προηγούμενο career high της κατά 6 θέσεις.

Στην κορυφή του κόσμου συνεχίζει να βρίσκεται η Iga Swiatek, με την Aryna Sabalenka, δις πρωταθλήτρια στο Australian Open πλέον, να κλείνει λίγο την ψαλίδα και να μειώνει στους 865 βαθμούς, με το τουρνουά όπου υπερασπιζόταν τους περισσότερους βαθμούς για το 2024 να έχει ήδη περάσει.

Από μια θέση κέρδισαν οι δυο Αμερικανίδες, Coco Gauff και Jessica Pegula, που βρίσκονται στο Νο.3 και στο Νο.4 αντίστοιχα. Τις θέσεις αυτές έχασε η Elena Rybakina, που από το Νο.3 υποχώρησε στο Νο.5.

Στο Νο.6 βρίσκεται η Ons Jabeur, στο Νο.7 η Zheng, στο Νο.8 η Marketa Vondrousova και στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχασε μια θέση αλλά διατηρήθηκε στο Top 10, απ’ όπου δεν έχει απουσιάσει ούτε μια εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2021. Το Top 10 συμπληρώνει η Karolina Muchova, που επίσης έχασε μια θέση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected