Κατηγορίες
Διάφορα

Ο Άλλος Άνθρωπος: Aυτοβούλως στον εισαγγελέα ο Κ. Πολυχρονόπουλος

Στον εισαγγελέα πρόκειται να παραστεί σήμερα ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολυχρονόπουλος, οποίος κατηγορείται για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πρόκειται να προβεί αυτοβούλως στην Εισαγγελία. Ο ίδιος ανέστειλε τη χθεσινή δράση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας για να έρθει στην Αθήνα, καθώς φέρεται να ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Να σημειωθεί ότι η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», τα τελευταία 13 χρόνια, έχει προσφέρει εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε άπορους συμπολίτες μας όλη την Ελλάδα.

Γιατί κατηγορείται

Σύμφωνα, το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, από τον Ιανουάριο του 2020, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος», μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και έναν εθελοντή συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, πείθοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων να προβούν σε δωρεές ύψους 600.000 ευρώ για την κοινωνική κουζίνα, σε λογαριασμούς των δύο συνεργών του, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό.

Στη συνέχεια, γίνονταν αναλήψεις από αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς και επίσης περνούσαν χρήματα σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών. 

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Μιλώντας χθες στον Αlpha δήλωσε πως «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο -τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

«Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα», είπε χαρακτηριστικά. «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος» πρόσθεσε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected