Διάφορα

Η συναρπαστική διαδρομή έξω από τη Λάρισα – Από τα χιόνια στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου (vid)

Λαρισαίοι αποφάσισαν πριν μερικές ημέρες να κάνουν την υπέροχη διαδρομή από τη Σπηλιά Κισσάβου στο καταφύγιο και από εκεί προς τα παράλια της Αγιάς.

Οι εναλλαγές του τοπίου από τα χιόνια στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, πραγματικά συναρπάζουν.

Το καταφύγιο του Κισσάβου βρίσκεται στο ομώνυμο βουνό, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Θεσσαλικού κάμπου. Βρίσκεται στη θέση “Κάναλος”, σε υψόμετρο 1.604 μέτρων. Το καταφύγιο χτίστηκε το 1976 από τον ΕΟΣ Λάρισας και είναι πέτρινο, με δύο ορόφους.

Στο ισόγειο υπάρχουν τραπεζαρία, κουζίνα και χώρος υποδοχής. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν δωμάτια για διαμονή. Το καταφύγιο διαθέτει βασικές ανέσεις, όπως ζεστό νερό, ρεύμα και τουαλέτες. Επίσης, διαθέτει προμήθειες τροφίμων και ποτών, καθώς και ξύλα για το τζάκι. Το καταφύγιο είναι ένας σημαντικός σταθμός για τους ορειβάτες και τους πεζοπόρους που επισκέπτονται τον Κίσσαβο.

Είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός για οικογένειες και φίλους που θέλουν να απολαύσουν τη φύση και την ορεινή ζωή. Η πρόσβαση στο καταφύγιο είναι σχετικά εύκολη. Υπάρχει ασφαλτόδρομος που οδηγεί μέχρι το χωριό Σπηλιά, και από εκεί συνεχίζει στο καταφύγιο.

δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το onlarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected