Κατηγορίες
Διάφορα

Αυτός κυβερνά τις ΗΠΑ : «Δεν θυμόταν ούτε πότε πέθανε ο γιος του» (vids)

Από τη μία πλευρά απάλλαξε τον Μπάιντεν από την πιθανότητα άσκησης δίωξης για την κατοχή απόρρητων εγγράφων ως μη όφειλε, από την άλλη, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Χουρ παρουσίασε μια καθόλου κολακευτική εικόνα του προέδρου.

Στην πολυσέλιδη έκθεση για τα απόρρητα έγγραφα ο Χουρ χαρακτηρίζει τον πρόεδρο «καλοπροαίρετο, ηλικιωμένο άνδρα με πρόβλημα μνήμης», ο οποίος δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε συνέβησαν σημαντικά γεγονότα της ζωής του.

Το πιο σημαντικό ήταν ο Τζο Μπάιντεν δεν μπορούσε να τοποθετήσει χρονικά τον θάνατο του γιου του Μπο, ούτε κατά προσέγγιση, που συνέβη το 2015, έπειτα από μια μάχη με τον καρκίνο.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, ο Μπάιντεν λέει για τον εισαγγελέα «Πώς τολμά να βάζει αυτά τα ζητήματα;»

Νομικός που έχει αποφοιτήσει από δύο κορυφαίες νομικές σχολές, του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, ο Χουρ, που είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών, έχει μακρά θητεία σε θέσεις ευθύνης στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και πλέον έξω από αυτήν.

Επιπλέον, έχει καλή εικόνα και στις δύο παρατάξεις, αλλά και σε ανθρώπους του χώρου του. Αξιωματούχος που είχε εργαστεί μαζί του είπε ότι ο Χουρ είναι «πολύ ταλαντούχος δικηγόρος, άνθρωπος με εξαιρετική κρίση και ύψιστη ακεραιότητα».

Διετέλεσε κορυφαίος σύμβουλος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν και υπήρξε βοηθός του Κρίστοφερ Ρέι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, πριν από τον διορισμό του τελευταίου ως επικεφαλής του FBI.

Νωρίτερα, ήταν βοηθός του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Γουίλαιμ Ρένκιστ, ενός συντηρητικού νομικού που διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Το 2017 διορίστηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Μέριλαντ, όπου παρέμεινε ως το 2021. Ο διορισμός του είχε επικυρωθεί ομόφωνα από τη Γερουσία. Κατά τη θητεία του στο Μέριλαντ επέβλεψε υποθέσεις που αφορούν την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, που εδρεύει στην Πολιτεία, όπως ενός εργαζόμενου στην υπηρεσία που απέσπασε μεγάλο όγκο απόρρητου υλικού, που πάντως δεν μοιράστηκε με κανένα.

Πιο πρόσφατα εργαζόταν στη νομική εταιρεία Gibson, Dunn & Crutcher στην Ουάσινγκτον, θέση από την οποία αποχώρησε για να αναλάβει την έρευνα. Η μακρά θητεία του σε υπεύθυνες θέσεις και η εμπειρία του οδήγησαν στον διορισμό του από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Μπάιντεν.

Biden insists 'my memory is fine' as he angrily criticizes Special Counsel report

 

Biden says European leader who died in 2017 attended 2021 meeting days after Macron mix-up

 

Biden confuses French President Macron with long-dead Mitterrand | AFP
JUST IN: Biden Asked Point Blank About State Of Hamas Hostage Negotiations
Joe Biden mixes up Donald Trump with George Bush

Τι αναφέρει η έκθεση για τη μνήμη του Μπάιντεν

Ως ειδικός σύμβουλος που συνέταξε την έκθεση για τα έγγραφα στην κατοικία του Μπάιντεν, ο Χουρ είχε την εξουσία να ασκήσει δίωξη για τυχόν εγκλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας ή να παραπέμψει οποιαδήποτε θέματα για δίωξη από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης διατηρεί την εξουσία να ανατρέψει τις αποφάσεις του, αλλά πρέπει να ενημερώσει το Κογκρέσο εάν συμβεί αυτό.

Ο ειδικός εισαγγελέας καταλήγει ότι δεν υπάρχει λόγος για την άσκηση δίωξης κατά του προέδρου για τα έγγραφα, αλλά προχωρά και σε αναφορές για τον πρόεδρο, από τον οποίο πήρε συνέντευξη για τς ανάγκες της έκθεσης. Μια λεπτομέρεια που στους Δημοκρατικούς φαίνεται υπερβολική και άτοπη.

Μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας μιλά για «σημαντικούς περιορισμούς» στη μνήμη του Μπάιντεν και για έναν «ηλικιωμένο άνδρα με κακή μνήμη».

Κατά τη συνομιλία τους, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μπάιντεν δεν θυμόταν πότε ήταν αντιπρόεδρος και πότε έληξε η θητεία του υπό τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σε ένα σημείο της συνομιλίας είπε: «Αν αυτό ήταν το 2013… πότε όμως έπαψα να είναι αντιπρόεδρος;». Την επόμενη ημέρα ρωτούσε: «Το 2009, ήμουν ακόμη αντιπρόεδρος;» Για την ιστορία, ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος από το 2009 ως τις αρχές του 2017.

Ακόμη χειρότερα, ο Μπάιντεν δεν μοιάζει να θυμόταν ούτε ποια χρονιά πέθανε ο γιος του Μπο – ήταν το 2015.

Τέλος, σημειώνει η έκθεση ότι «η μνήμη του Μπάιντεν ήταν θολή όταν περιέγραφε μια διαμάχη που αφορούσε το Αφγανιστάν και είχε μεγάλη σημασία για τον ίδιο».

*Πρώτο Θέμα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected