Κατηγορίες
Αθλήματα

Σε κακό…φεγγάρι οι τενίστες μας : Η Νόσκοβα έσωσε ΜΡ και απέκλεισε τη Σάκκαρη (vid)

Μετά τη Μελβούρνη και το Άμπου Ντάμπι, η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε και νέα ήττα αυτή τη φορά στο 1000άρι τουρνουά της Ντόχα, από τη 19χρονη Τσέχα και Νο28 του κόσμου Λίντα Νόσκοβα με 3-6, 7-6(2), 7-5 μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά μένοντας εκτός συνέχειας από το Qatar Open.

Όπως αναφέρει το tennis24, η ήττα αυτή σημαίνει ότι η δύο φορές ημιφιναλίστ της διοργάνωσης τα τελευταία 2 χρόνια, θα μείνει εκτός Top-10 μετά από τον Οκτώβριο του 2021, καθώς για την ώρα (live ranking) βρίσκεται στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με εξαίρεση την αρχή του αγώνα και το μισό 2ο set οι κερδισμένοι πόντοι της Σάκκαρη δεν ξεπέρασαν το 70% με την Ελληνίδα τενίστρια να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 68% (51/75), την ίδια ώρα που το 47% στο 1ο set της Νόσκοβα (7/15) έφτασε στο 81% στο decider set (17/21).

Η Ελληνίδα τενίστρια έβγαλε επιθετικότητα στο παιχνίδι της τελειώνοντας με 41 winners έναντι 26 της Νόσκοβα, όμως είχε και 48 αβίαστα λάθη με τη 19χρονη Τσέχα να σταματάει στα 34.

Ωστόσο, το σημείο “κλειδί” του αγώνα ήταν τα δύο σερί διπλά λάθη της Σάκκαρη στο 10ο game του 2ου set με τα οποία η Νόσκοβα πήρε πίσω το χαμένο service, ενώ λίγο νωρίτερα είχε καταφέρει να σβήσει και match-point της Ελληνίδας τενίστριας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τσέχα να μπει και πάλι στο set και μάλιστα στη συνέχεια να το κατακτήσει.

Γεγονός είναι ότι η Σάκκαρη ξεκίνησε με ενέργεια με όρεξη, με ωραίο τένις φτάνοντας σε δύο holds και δύο breaks κάνοντας το 4-0, ενώ είχε τις μπάλες στα χέρια για το 5-0. Το επίσης εξαιρετικό ήταν ότι η Σάκκαρη “διάβαζε” απόλυτα το service της Νόσκοβα έχοντας 86% επιστροφές!

Μετά το 4-0 η Νόσκοβα άρχισε να βελτιώνεται στο court παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο break, ενώ με δύσκολο hold στη συνέχεια (έσβησε διπλό break-point) έκανε το 4-2 και λίγο αργότερα το 5-3 με τη Σάκκαρη να κλείνει εύκολα το set.

Το 2ο set ξεκίνησε με την Σάκκαρη να κάνει τα δύο καλύτερα games της στο παιχνίδι το οποία κέρδισε επιστρέφοντας και στα δύο από 15/40. Με hold και break προηγήθηκε με 2-0 και 5-3 έχοντας την ευκαιρία να κλείσει το ματς έχοντας μάλιστα και match-point στη διάθεσή της.

Όμως από εκεί και πέρα ακολούθησαν ένα αβίαστο λάθος και δύο διπλά λάθη σερί για τη Σάκκαρη με τη Νόσκοβα να κάνει το 5-5 και μετά να κατακτά το set στο tie-break παίρνοντας αρχικά προβάδισμα με 5/0 και κλείνοντας το set με 7/2.

Το decider set ήταν για γερά νεύρα, με τη Σάκκαρη να έχει και πάλι ευκαιρία για break, αλλά τη Νόσκοβα η οποία είχε βρει ρυθμό στο service πλέον, να σβήνει το break-point στο 6ο game ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Ότι δεν έκανε η Σάκκαρη σε εκείνο το σημείο το έκανε η Νόσκοβα στο 11ο game και μάλιστα στην πρώτη της ευκαιρία βρίσκοντας break (6-5) και με εύκολο hold στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ανατροπή παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των “16”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected