Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Νίκη στην Τούμπα για τον Παναθηναϊκό, έκανε το πρώτο βήμα (vids)

Μια εκτός έδρας νίκη σε διπλούς αγώνες στο Κύπελλο, ισοδυναμεί με μισή πρόκριση. Αυτό πέτυχε σήμερα ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα και έκανε μεγάλο βήμα για τη συμμετοχή του σε έναν ακόμη τελικό στην ιστορία του.

Ο κόσμος επέστρεψε, το ματς στην Τούμπα πραγματικό ντέρμπι, αλλά οι «πράσινοι» είναι αυτοί που πήραν προβάδισμα πρόκρισης, χάρη στο τελικό 1-0 με το γκολ του Σπόραρ.

Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ ήταν πιο ουσιαστικοί, είχαν καθαρό μυαλό και με γκολ του Σπόραρ, που προήλθε από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, πήραν μία σπουδαία νίκη κι ασφαλώς έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, στη ρεβάνς που θα γίνει σε μία εβδομάδα στη Λεωφόρο.

Το φιλμ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και, αδυνατώντας να φτιάξει παιχνίδι από πίσω, προσπάθησε να «χτυπήσει» με κάποια γρήγορη μετάβαση, στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε με καλή και ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας να διατηρήσει την κατοχή και παράλληλα να φτάνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Με τον Μπερνάρ πρωτίστως και τον Μλαντένοβιτς σε… δεύτερο ρόλο, οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 8’. Καθώς η ωραία συνεργασία των δύο τους, έφερε τον Μπερνάρ σε θέση βολής, εντός περιοχής, αλλά ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε να σουτάρει και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη…

Ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο μετά το δεκάλεπτο και κατέγραψε την πρώτη φάση στο 13’ όταν από την ατομική ενέργεια του Ζίβκοβιτς -που στοχευμένα πήρε πολλές επιθέσεις, έχοντας απέναντι τον Μλαντένοβιτς- από δεξιά και τη σέντρα που επιχείρησε, ο Ντεσπόντοφ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ.

Ακολούθησε η καλή στιγμή του Τόμας στο 20ο λεπτό, με τον Ισπανό να μην κερδίζει από κοντά τον Ντραγκόβσκι, ενώ και στο 41’, ο ίδιος παίκτης απείλησε, με την μπάλα να περνά άουτ.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντεσπόντοφ να πηγαίνει στη δεξιά πλευρά και τον Ζίβκοβιτς να έρχεται στα αριστερά, αλλά τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή, με ένα σουτ του Αράο από πλεονεκτική θέση στο 47’ να περνάει κόρνερ.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ με την… δεύτερη και μάλιστα μετά από μια πάρα πολύ ωραία εκτελεσμένη επίθεση, μόλις στο 53ο λεπτό. Με την σέντρα ακριβείας του Κώτσιρα στο δεύτερο δοκάρι και την κεφαλιά του Μπερνάρ που απέκρουσε ο Κοτάρσκι για να έρθει ο Σπόραρ και να πετύχει από κοντά το 0-1!

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κυριαρχήσουν και να βρουν άμεσα απάντηση. Είχαν την στιγμή τους με τον Μεϊτέ στο 71΄, ενώ και ο Σπόραρ θα μπορούσε να είχε κάνει δύο τα γκολ του, 10 λεπτά νωρίτερα, από δύσκολη γωνία.

Η κορυφαία όμως, με αρνητικό πρόσημο, στιγμή της αναμέτρησης, έλαβε χώρα στο 80ο λεπτό. Μία έντονη «μονομαχία» ανάμεσα σε Τάισον και Μπακασέτα, αποβολή για αμφότερους και οι δύο ομάδες να συνεχίζουν με παίκτη λιγότερο στα εναπομείναντα λεπτά.

Απείλησε ο Παναθηναϊκός δις με τον Μαντσίνι, διατήρησε το «μηδέν» ο Ντραγκόβσκι καθώς η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι στο 93’, από την προσπάθεια του Μεϊτέ, και κάπως έτσι, οι «πράσινοι» πανηγύρισαν ένα τεράστιο «διπλό», που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ (76′ Οζντόεφ), Τσιγγάρας (63′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Αντόνιο (63′ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63′ Τάισον), Τόμας (71′ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ) : Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (86′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (86′ Σένκεφελντ), Μπακασέτας, Παλάσιος (69′ Μαντσίνι), Σπόραρ (74′ Ζέκα), Μπερνάρ (86′ Βαγιαννίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected