Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : “Καθάρισε” στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί και έβαλες τις βάσεις για την πρόκριση (vids)

Γνωρίζαμε από πριν ότι στόχος της Παρί θα ήταν μια “καθαρή” νίκη, κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα.

Οι Γάλλοι… πάτησαν γκάζι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και με σκόρερ τον Μπαπέ, επιβλήθηκαν 2-0 της Σοσιεδάδ και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Δυνατά ξεκίνησε η Παρί και είχε φάση στο 6’ με τον Μπαπέ που έφυγε στο ξέφωτο αλλά δεν τελείωσε τη φάση, αλλά η Σοσιεδάδ με άριστο στήσιμο και πίεση ψηλά έκανε άμεσα σαφές ότι κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος θα είναι. Στο 15’ χρειάστηκε ο Ντανίλο να κόψει σε κόρνερ προ του Μερίνο και στη συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο. Χρειάστηκε να έρθει το 35’ για να έχουν υποψία φάσης οι Γάλλοι, ενώ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους οι Βάσκοι «άγγιξαν» το γκολ, όμως η φωτοβολίδα του Μερίνο από τα 25 μέτρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, τα πράγματα έμελλε να είναι πολύ διαφορετικά. Η Παρί μπήκε πάλι με φόρα, όμως αυτή τη φορά έμελλε να διατηρήσει ψηλά την απόδοσή της και «καθάρισε» τη νίκη νωρίς. Δύο σουτ του Μπαπέ κοντραρίστηκαν και αφού οι φιλοξενούμενοι δεν άντεξαν να τρέχουν στα κόκκινα παραδόθηκαν μέσα σε ένα τέταρτο.

Στο 58’ άνοιξε το σκορ η ομάδα του Λουίς Ενρίκε όταν έπειτα από κόρνερ του Ντεμπελέ, ο Μαρκίνιος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπαπέ από το δεύτερο δοκάρι με τελείωμα κλάσης πρόλαβε τον Άλεξ Ρεμίρο. Στο 63’ από το όριο της περιοχής ο Μπαπέ τράνταξε και αυτός το οριζόντιο με σουτάρα και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το 71’.

Σε εκείνο το σημείο ο Μπαρκολά έκανε απίστευτη ενέργεια από αριστερά και τσίμπησε την μπάλα στα δίχτυα με το αριστερό για το 2-0 που έμελλε να διατηρηθεί μέχρι το φινάλε.

 

Συνθέσεις

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε) : Ντοναρούμα, Μπεράλντο, Χακίμι, Περέιρα (72′ Λούκας Ερνάντες), Μαρκίνιος, Βιτίνια, Ζαΐρ-Εμερί, Φαμπιάν Ρουίζ, Μπαρκολά (72′ Ασένσιο), Ντεμπελέ (83′ Μουανί), Μπαπέ

Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουασίλ) : Ρεμίρο, Γκαλάν (88′ Αραμπούρου), Τραορέ, Λε Νορμάν (78′ Πατσέκο), Ζουμπέλδια, Μερίνο, Μπράις Μέντεθ (79′ Τουριέντες), Ζουμπιμέντι, Μπαρενετσέα (66′ Ζακαριάν), Κούμπο, Αντρέ Σίλβα (79′ Αντρέ Σίλβα)

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των “16”

Τρίτη 13/2

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι  1-3
Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης  0-1

Τετάρτη 14/2

Παρί Σεν Ζερμέν – Σοσιεδάδ  2-0
Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου  1-0

Τρίτη 20/2

Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ

Τετάρτη 21/2

Πόρτο – Άρσεναλ
Νάπολι – Μπαρτσελόνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected