Αθλήματα

Ο Φριτς πέταξε εκτός Top10 τον Τσιτσιπά μετά από 5 χρόνια! (vid)

Η χθεσινοβραδινή νίκη του Τέιλορ Φριτς στα προημιτελικά του Delray Beach Open κόντρα στον Ρίνκι Χιτζικάτα, φέρνει τον Τσιτσιπά εκτός πρώτης 10αδας στην παγκόσμια κατάταξη, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια!

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Αμερικανός Νο1 του ταμπλό στη Φλόριντα, επικράτησε 6-3, 6-3 του Αυστραλού και προκρίθηκε στους “4” καλύτερους της ATP 250 διοργάνωσης, επιβεβαιώνοντας έτσι και τα δύο σενάρια που ήθελαν τον Στέφανο Τσιτσιπά να μένει εκτός Top10 στην ATP Rankings αυτή την εβδομάδα, μετά και τη νίκη του Άλεξ ντε Μινόρ στο Ρότερνταμ.

Είναι η πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2019 που ο Στέφανος Τσιτσιπάς βλέπει το όνομά του να μη συγκαταλέγεται στους 10 καλύτερους της παγκόσμιας κατάταξης, πληρώνοντας τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων πολλών μηνών.

Ο Φριτς, υπερασπιστής του τίτλου στο Delray Beach Open, αποδείχθηκε πολύ δυνατός αντίπαλος για τον Χιτζικάτα και χωρίς να δεχθεί καν break point, έφτασε στη νίκη μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στα ημιτελικά του Σαββάτου, ο 26χρονος Αμερικανός θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο συμπατριώτη του, Μάρκος Γκιρόν (φιναλίστ στο Ντάλας) ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε 6-4, 6-4 τον wild card, Πατρικ Κίπσον.

Στο μεταξύ, ο Φράνσις Τιαφό έβαλε τέλος στην “τυχερή” πορεία του lucky loser, Φλάβιο Κομπόλι επικρατώντας με 6-4, 6-2 του Ιταλού και σφράγισε τον ημιτελικό με τον πρωταθλητή του Ντάλας την προηγούμενη εβδομάδα, Τόμι Πολ ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε 6-4, 6-3 τον Τζόρνταν Τόμπσον.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected