Αθλήματα

38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Βροντινός και Εμμανουηλίδου πρωταθλητές στα σπριντ (vids)

Ο Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ) πέτυχε σπουδαία νίκη στα 60 μ. στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 6.67 πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 6.68. Ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη όπως στις περισσότερες κούρσες του στη σεζόν έτσι και σήμερα έφυγε καλά από το βατήρα και μετά τα 30 μ. έφυγε μπροστά και κράτησε μέχρι το τέλος τη διαφορά από τους αντιπάλους του. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Βροντινού σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Ανδρών.

Ήταν μια σεζόν που την περίμενα πως και πως. Εδώ και τέσσερα χρόνια είχα να κάνω ατομικό ρεκόρ. Ήρθε επιτέλους. Πήγε με τον ιδανικό τρόπο η σεζόν. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει σταθερότητα και στις κούρσες προπονητικού χαρακτήρα αλλά και σε αυτές με τον ανταγωνισμό. Στόχος για το καλοκαίρι η πρόκριση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης“, τόνισε μετά τη νίκη του ο Βροντινός.

Την καλή του κατάσταση επιβεβαίωσε και ο Γιάννης Βοσκόπουλος (ΠΑΟ) που ήταν δεύτερος με 6.75 και τρίτος ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 6.77.

“Η σεζόν φέτος πήγε καλά, σήμερα δεν πήγε όσο καλά θα ήθελα. Είμαι καλά φέτος και ευελπιστώ σε καλύτερες επιδόσεις στον ανοιχτό στίβο”, είπε ο Βοσκόπουλος.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), μπορεί να μην έκανε την τέλεια κούρσα, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να πετύχει το εξαιρετικό 7.29 και να αναδειχθεί νικήτρια στο αγώνισμα. Η αθλήτρια υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο του 2023 και παράλληλα επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση. Η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς είναι η Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομ.) που τερμάτισε σε 7.39 και βελτίωσε για πέμπτη φορά φέτος το ατομικό της ρεκόρ. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ) με 7.46.

Στόχος ήταν η νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που κέρδισα. Ξέρω ότι μπορώ να τρέξω πιο γρήγορα. Ξεκίνησα χάλια στην κούρσα. Χαίρομαι που έχω λάθη στην κούρσα γιατί ξέρω ότι μπορώ να βελτιωθώ. Το καλοκαίρι θα αγωνιστώ και στα 100 μ. και στα 200 μέτρα. Δεν θέλω να διαλέξω ένα από τα δύο“, είπε η Εμμανουηλίδου μετά τη νίκη της.

Από την πλευρά της η δεύτερη της σημερινής κούρσας, είπε: “”Κρατάω τη διαχείριση της κούρσας σήμερα. Δεν είδα ακόμη το βίντεο, θεωρώ πως δεν έσφιξα. Προσπάθησα να διαχειριστώ την πίεση από τις αντιπάλους μου. Δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο στην προπόνηση, συνεχίζουμε και δουλεύουμε σταθερά. Το καλοκαίρι θέλω να διεκδικήσω συμμετοχή με την εθνική ομάδα στα Βαλκανικά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, είπε η Τσουκαλά.

Η Μαρία Γάτου, επέστρεψε στο βάθρο των νικητριών, ωστόσο στις δηλώσεις της δε στάθηκε στην απόδοση της, αλλά στην παρουσία της Μαρίας Καρασταμάτη στην απονομή. “Ήθελα να κλάψω στην απονομή, καθώς συγκινήθηκα από την παρουσία της Καρασταμάτη. Με τη Μαρία έχουμε τρέξει πολλές φορές μαζί σε όμορφες εποχές για όλους μας”.

Νίκη για Μουζενίδη με καλύτερη φετινή επίδοση στη σφαιροβολία

Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν συνδύασε νίκη με την καλύτερη επίδοση. Ο λόγος για τον Οδυσσέα Μουζενίδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο έχοντας καλύτερη βολή στα 19,48 μέτρα.

Όταν είμαστε γεροί βγαίνει η προπόνηση και ο αγώνας. Τέλος ο κλειστός τώρα κοιτάζουμε τους αγώνες του καλοκαιριού. Ας ελπίσουμε σιγά σιγά να ανεβαίνουμε και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε για το καλοκαίρι”, τόνισε ο αθλητής του ΑΣ Κένταυρου που προπονείται με τον Γιώργο Μποτσκαριώβ.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Κώστας Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 17,02 μ. και ακολούθησε ο Δημήτρης Αντωνάτος (ΓΕ Κεφαλλονίας) με 16,45 μ. στον πρώτο του αγώνα με τη “μεγάλη” σφαίρα.

Ο Ανδρεάδης επικεντρώνεται στα 400 μ.

Το πρώτο δυνατό τεστ του Βλαδίμηρου Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) στα 400 μ. έγινε σήμερα στο ΣΕΦ και στέφθηκε με επιτυχία. Ο αθλητής σου Σοφιανού Τριάντου αναδείχθηκε νικητής με 48.14 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα επικεντρωθεί στα 400 μ. και θα αφήσει για λίγο στην άκρη τα εμπόδια. “Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου. Ο προγραμματισμός μας είναι να τρέξω το καλοκαίρι 400 μ. και 200 μ., καθώς λόγω των εξετάσεων αποφασίσαμε να περιορίσουμε τα εμπόδια που έχουμε μεγαλύτερες αποστάσεις”, είπε ο νεαρός που έχει ως στόχο τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κ20 στη Λίμα.  Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αντώνης Πλαγιαννάκος (ΓΣ Αστέρας 1990) με 49.16 και ο Δημήτρης Λεβαντίνος (Παβαθηναϊκός ΑΟ) με 49.30.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected