Αθλήματα

38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Άλλη μία νίκη για τον Κώστα Δουβαλίδη, δέκατη για την Ελισάβετ Πεσιρίδου (vids)

Η σημερινή 12η νίκη του Κώστα Δουβαλίδη είχε ιδιαίτερη σημασία για το ίδιο, καθώς στις εξέδρες ήταν ο μικρός του γιος.

Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε σε 7.77 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του. Ο αθλητής άφησε στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Καμαρινό (ΠΑΟΚ) με 7.83, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ (είχε 7.85). Μάλιστα ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη κατάφερε να πιέσει μέχρι το τέλος τον Δουβαλίδη και να τον…βοηθήσει να βελτιώσει το ρεκόρ του. Ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) ήταν τρίτος στη σημερινή κούρσα με 8.03. Ο Δουβαλίδης με περίσσια επιμονή μετά το τέλος της κούρσας για αρκετή ώρα μοίρασε αυτόγραφα στους νεαρούς φίλους που βρέθηκαν στις εξέδρες και θέλησαν να πάρουν ένα αυτόγραφο.

“Μου έδωσε δύναμη η παρουσία του γιου μου και της γυναίκας μου στις εξέδρες, ενώ ένιωθα εδώ και τον προπονητή μου Μπάρμπη Σδρόλα που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα. Ευελπιστώ να είμαι στη Ρώμη και από εκεί και πέρα ο στόχος μου είναι να είμαι στο Παρίσι στους τελευταίους Ολυμπιακούς της καριέρας μου. Χαίρομαι που υπάρχουν νέα παιδιά που έχουν κάνει σοβαρά βήματα μπροστά, γιατί το αγώνισμα ήταν πολύ άδειο”, είπε ο Δουβαλίδης.

Δέκατη νίκη για την Ελισάβετ Πεσιρίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης) έφτασε στη 10η της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 8.26 σε μια κούρσα που της έδειξε πως βρίσκει τον ρυθμό της μετά τον τραυματισμό στην αρχή της περιόδου. Η Πεσιρίδου είναι εντός πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τη διαδικασία να είναι ανοιχτή για λίγες ακόμη ημέρες. Οι κόποι της Σοφίας Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβαλάς) ανταμείφθηκαν στη σημερινή της παρουσία στο πανελλήνιο, όπου όχι μόνο ήταν δεύτερη, αλλά πέτυχε 8.39 και ξεπέρασε τον εαυτό της. Η ανερχόμενη αθλήτρια των εμποδίων Μάρθα Νεαμονίτη (ΟΦΚΑ Σέρρες) ήταν τρίτη με 8.73.

“Νιώθω πολύ καλά που έχω φτάσει σε αυτές τις νίκες και έχω πετύχει να έχω διάρκεια στην καριέρα μου, που ήταν εξαρχής ο στόχος μου. Υπάρχει μπροστά η Γλασκόβη όπου θα διεκδικήσω έναν καλύτερο χρόνο από τον σημερινό, ο οποίος δεν με αντιπροσωπεύει. Αν τελικά είμαι στη Γλασκόβη θέλω να το ευχαριστηθώ”, είπε η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου.

Η Μαρία Μαγκούλια νικήτρια στη σφαιροβολία – Ρεκόρ από τη Ραφαηλίδου

Στη σφαιροβολία των Γυναικών η Μαρία Μαγκούλια (Καζώνης Καλύμνου) έκανε πολύ καλή εμφάνιση επικρατώντας του αγώνα με 15,87 μ., επίδοση που δίνει συνέχεια στην εμφάνιση του βαλκανικού. Δεύτερη ήταν η Μαρία Ραφαηλίδου (ΑΠΣ Πηγή Ευόσμου) με 14.95 επίδοση που είναι ατομικό ρεκόρ και επίδοση καλύτερη από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Η τριάδα στο αγώνισμα ήταν η Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) με 14.90, αμφότερες με νέα ατομικά ρεκόρ.

“Είμαι ικανοποιημένη ήθελα το κάτι παραπάνω, ήθελα να γράψω ξανά το 16,00 μ. Η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν φανταστική νιώθαμε σα να είμαστε σε μεγάλη διοργάνωση. Τα παιδιά σήμερα έκαναν φοβερή ατμόσφαιρα, ήταν οι καλύτεροι θεατές και ήθελα να ικανοποιήσω και τον κόσμο και εμένα με ένα ακόμη ατομικό. Προχωράμε και πάμε δυνατά για τον ανοιχτό”, είπε η Μαγκούλια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected